Tudjon meg mindent az ízületi gyulladásról

Megjelent a SpringMed Betegtájékoztató Könyvek reumatológia sorozatának legújabb tagja, a "Reumatoid artritiszes betegek kézikönyve" című kiadvány. Dr. Szekanecz Zoltán és dr. Surányi Péter szerzőpárosa ezúttal olyan kézikönyvet és kérdésgyűjteményt állított össze, ami a betegségben szenvedőknek és a hozzátartozóknak is a legjobb háttéranyagul szolgálhat.

A reumatoid artritisz (sokízületi gyulladás) hazánkban kb. 50-100 000 embert érintő betegség. Régen a betegek zöme rokkanttá vált, mert az ízületeket megtámadó autoimmun betegség kezelése és rehabilitációja még nem volt elég fejlett.

Mára a helyzet sokat javult, ennek pedig az az oka, hogy a korai felismerés után azonnal elkezdett oki terápia megóvja a betegeket a súlyos szövődmények kialakulásától. A könyvből választ kaphatunk a betegséggel kapcsolatban felmerülő kérdéseinkre, a diagnosztizálástól a gyógytornáig.

A tartalomból

- Mi a reuma?

- Mi a reumatoid artritisz?

- A sokízületi gyulladás okai

- A reumatoid artritisz tünetei

- A betegség lefolyása és kimenetele

- A kivizsgálás menete és a betegség felismerése (diagnózis)

- A reumatoid artritisz gyógyszeres kezelése

- A reumatod artritisz nem gyógyszeres kezelése

- Sebészeti kezelés

- Beteggondozás

- 100 kérdés és felelet a reumatoid artritiszről

- A reumatoid artritisz gyógytornája

- Hasznos információk

A könyv kapható a nagyobb könyvesboltokban is (Líra és Lant, Libri, Alexandra, Bookline), patikákban, a Magyar Lapterjesztő Zrt. hálózat üzleteiben (Relay, Inmedio) valamint megrendelhető az alábbi honlapokon: www.gyogyhir.hu .

)
Emlékeztető oltások (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +7 °C
Minimum: -4, +4 °C

Borult, párás idő lesz szitálással, illetve egy-két helyen pár órás napsütés is előfordulhat (főleg keleten), majd késő délután már eső is kialakulhat a déli tájakon. Megélénkül az északkeleti szél, 3, 7 fokos maximumokat mérhetünk. Csütörtökön nem érkezik front, de az ízületesek és a légúti megbetegedésekkel küzdők most is komolyabb tüneteket tapasztalhatnak. Emellett enyhébb fejfájás is felléphet, illetve az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség magas, növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: