"Két nap alatt elmulasztotta az elviselhetetlen fájdalmat!"

Többféle fájdalomcsillapítót és szteroidokat kellett szednie az ízületi problémákkal küszködő betegnek egészen addig, míg ki nem próbálta a hidegsokk-terápiát. A 3 perces kezelés kúraszerű használata megszüntette a krónikus fájdalmakat.

Zsolnainé Kozák Éva 26 éves. Sok éve rheumatoid arthritisszel küzd. Ez év januárjában jelentkezett hidegterápás kezelésre. 3 percre megy be a mínusz 110 fokos hidegbe, és miután kijön, órákig nem érez fájdalmat.

- Mióta vannak ízületi panaszai?

- 1992 decemberében térdfájással kezdődött. Megműtötték a lábam, de sajnos a bokám is elkezdett fájni. Egyre többféle kezelést és gyógyszert kaptam, de jelentős javulást nem észleltem. Lassanként mind több ízületemben éreztem fájdalmakat.

- Milyen kezelést kapott eddig?

- Többféle fájdalomcsillapítót szedtem, mellette erős szteroidokat. Ha megpróbáltam elhagyni, körülbelül 2 hét alatt jelentősen romlott az állapotom. Fizikoterápiás kezeléseket is kaptam, amelyek átmeneti javulást eredményeztek, de hát mindig mindenem fájt, így a mozgássort elvégezni is fájdalmas volt.

- Honnan értesült a hidegterápiás kezelésről?

- Barátnőm korábban Ausztriában volt egy hidegterápiás kúrán, és neki használt. Amikor meghallotta, hogy végre Magyarországon is van ilyen kezelés, biztatott, hogy próbáljam ki én is.

- Mikor érzett javulást?

- Nem is reméltem, de már az első kezelés után csökkentek a panaszaim. Az elviselhetetlen fájdalmat tompa fájás váltotta fel, és 2 nap múlva elhagytam a fájdalomcsillapítókat.

- A mozgása is javult?

- Igen. A klinika emeletén vannak cardio gépek, a hidegterápiás kezelés után oda megyek fel és elvégzem azokat a mozgásokat, amelyek ilyen betegségre ajánlanak. Fájdalom nélkül tudok tornázni a hidegsokk hatására, így nem érzem kínlódásnak a mozgásterápiát. Már a harmadik napon észrevettem, hogy járásom könnyedebb lett, a karomat magasabbra tudom emelni, és már egyedül is fel tudok szállni a vonatra - ami eddig nem ment! Elmúlt pár napja a reggeli "rozsdásodás" érzésem! Mindenem mozog és ez csodálatos!

- A szubjektív változásokon kívül van olyan, ami orvosilag is dokumentált és bizonyítható?

- Végeztek laborvizsgálatokat. Kezelés előtt a süllyedésem 64 volt kezelés után 1 héttel már csak 59. A CRP (gyulladást jelző faktor) a kezelés előtt 82 volt, a kezelés után 1 héttel 62! Kezelés előtt 6 mg szteroidot szedtem és fájdalomcsillapítókat. Kezelés után most 3 mg szteroidot szedek, fájdalomcsillapítót pedig semmit! Ráadásul sikerült 4 kilótól is megszabadulni.

- Észrevette a család is a javulást?

- Igen. A szüleim és a férjem is nagyon örülnek, amikor napról-napra látják, hogy egyre könnyedebb a mozgásom, és ettől a kedvem is lényegesen jobb.

- Vett észre más pozitív hatást is?

- Mintha a bőröm is simább lenne, és mintha a körmeim fényesebbek lennének - de ez már csak "hab a tortán".

- Volt-e valami mellékhatása a kezelésnek? Volt valamilyen kellemetlen élménye a hidegkamrában?

- Nem volt, és nem is féltem a kezeléstől, mivel barátnőmtől már tudtam, hogy milyen érzés a mínusz 110 fokos hideg. Én biztos, hogy ajánlani fogom mindenkinek, aki ilyen panaszokkal küzd, hiszen csodálatos dolog újra fájdalmak nélkül élni!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

A nap képe: a magyar agykutató, akire büszkék vagyunk

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés