Hogyan működik az allergia elleni oltás?

Az immunterápia, vagy más néven vakcináció segíthet legyőzni az allergiás tüneteket, bár az oltások nem minden ember esetében hatékonyak.

AllergiaA szakértők kifejezetten ellenjavallják az immunterápiát abban az esetben, ha a beteg béta-blokkolókat szed, illetve vérnyomás- és szívproblémái vannak. Minden esetben jó tanácsként elmondható, hogyha immunterápiába kezdenénk, mindenek előtt keressünk egy jó allergológust.

Az allergia elleni vakcináció egy sor oltásból áll, amelyek idővel érzéketlenné teszik szervezetünket az allergénekkel szemben. Általában heti két oltással kezdődik a kezelés, majd később havi, félévi és évi rendszerességgel kell megkapni az oltásokat.

Az allergia elleni oltásokat általában szénanátha és asztma kezelésére szokták alkalmazni. Az allergia elleni oltás ezen kívül alkalmas az egyes rovarcsípésekkel szembeni túlérzékenység kezelésére is, de ételallergia kezelésére nem.

Az immunizálás előtt az orvosok bőrteszttel igazolják az allergiát, és meghatározzák, mely allergénekre vagyunk érzékenyek.

Természetesen az allergia elleni oltások nem hoznak azonnal enyhülést. A kívánt hatás általában csak a kezelés első-második évétől jelentkezik. Egyeseknél ez a tünetek teljes megszűnését jelenti, másoknak viszont továbbra is szükségük lesz allergia elleni gyógyszereikre. Mivel az allergia rendkívül komplex betegség, ezért ennek magyarázata egyelőre ismeretlen.

Animáció: HáziPatika.com

)
Az ülőmunka veszélyei

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +14, +19 °C
Minimum: +1, +7 °C

Változóan, többször erősen felhős lesz az ég, szórványosan eső, zápor is lehet. Élénk északnyugati, nyugati szél mellett 14, 19 fokig melegszik a levegő. Hétfőn kettősfront hat a szervezetre. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, emellett gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a rosszullétek. Többen alvászavarokkal küzdhetnek, napközben pedig az energiátlanság és az ingerlékenység lehet jellemző. A hőérzet és a komfortérzet is csökken kissé. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: