Kérdés: Jóindulatú csecsemőmirigy-daganatot állapítottak meg CT-felvétel alapján

Van egy IBS betegségem is, továbbá refluxom. Elképzelhető, hogy minden panaszomat az IBS okozta, és semmi köze annak a valaminek a CT alapján?

Csecsemőmirigy-daganat

Jóindulatú csecsemőmirigy-daganatot állapítottak meg CT-felvétel alapján. A panaszaim között szegycsonti, mellkasi fájdalmak voltak, főként fizikai terhelésre jelentkeztek. Egy tüdőgyógyász, valamint egy elismert mellkassebész szerint valóban az van a felvételen, egy másik sebész szerint viszont nem feltétlenül a csecsemőmirigy van a képen, az is lehet, hogy egyszerűen csak egy szövet, és semmi köze a panaszomhoz. Van egy IBS betegségem is, továbbá refluxom. Elképzelhető, hogy minden panaszomat az IBS okozta, és semmi köze annak a valaminek a CT alapján?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza csecsemőmirigy-daganat témában:

A leírt panaszoknak nagyon sokféle oka lehet (ezek közül kevéssé valószínű az IBS), de a CT-vel kimutatott elváltozás objektíve megvan, és az semmiképpen sem oda való. Két lehetőség van: vagy a műtét, ami egyben az elváltozás szövettani igazolását is nyújtja, vagy rendszeres ellenőrzés (orvosi szakszóval "observatio"), ami 3 havonta a CT megismétlését jelenti. Én hajlanék arra, hogy a két szakember (tüdőgyógyász és mellkassebész) tanácsát kövessem.

)
Emlékeztető oltások (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +5 °C
Minimum: -4, +2 °C

Párás, borongós időre kell számítani. Az északkeleti tájakat kivéve többfelé lehet eső, nyugaton havas eső, hó is. Mérsékelt szél mellett 1, 5 fokig melegszik a levegő. Pénteken kettősfronti hatás érvényesül, erősebb panaszok délen, délnyugaton és nyugaton lehetnek. Ismét gyakorivá válhat a fejfájás, emellett a keringési és vérnyomáspanaszok is megszaporodhatnak. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet, sok tünet jelentkezhet. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség magas, kissé csökken. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: