Új fejlesztés: itt a láthatatlan maszk

Láthatatlan maszkot fejlesztettek ki az Izraeli Műszaki Egyetem kutatói, ami egyéb fertőzések mellett az influenza és a koronavírus ellen is védelmet nyújt.


Az Izraeli Műszaki Egyetem kutatói által kifejlesztett újféle maszk valójában egy légszűrőt tartalmazó, sapkára is szerelhető készülék, ami légáramlatot biztosít a felhasználó arca előtt. A maszk-nyújtotta légáramlat védi a szemeket, az orrot és a szájat, miközben az emberi arc mimikája felismerhető marad és nem gátolja a szóbeli kommunikációt sem.

maszk, Covid, fertőzés, megelőzés
Az újfajta maszk nem takarja el a fél arcot. Képünk illusztráció. Fotó: Getty Images

A kutatók sikeresen tesztelték az új technológiát, így kiderült, hogy az hatékonyan megállítja a légzés és beszéd közben keletkező parányi, illetve a köhögés és tüsszentés során keletkező nagyobb cseppeket is.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

 

)
Emlékeztető oltások (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +5 °C
Minimum: -4, +2 °C

Párás, borongós időre kell számítani. Az északkeleti tájakat kivéve többfelé lehet eső, nyugaton havas eső, hó is. Mérsékelt szél mellett 1, 5 fokig melegszik a levegő. Pénteken kettősfronti hatás érvényesül, erősebb panaszok délen, délnyugaton és nyugaton lehetnek. Ismét gyakorivá válhat a fejfájás, emellett a keringési és vérnyomáspanaszok is megszaporodhatnak. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet, sok tünet jelentkezhet. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség magas, kissé csökken. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: