Több száz külföldi fertőzött lehet Olaszországban

Bangladesből érkezett koronavírus-fertőzöttek százainak felkutatását rendelték el az olasz egészségügyi hatóságok, akik még a két ország közötti légi járatok felfüggesztése előtt érkeztek Rómába. Közben Belgiumban már az újabb tetőzésre készülnek a járványügyi szakértők.

Több mint négy hónapja a szerdai volt az első nap, amikor egyetlen koronavírusos beteg sem részesült ellátásban az intenzív osztályon Bergamo városában. Részletek itt!

Mintegy hatszáz bangladesi ellen adtak ki "egészségügyi körözést" Olaszországban. A hatóságok minél előbb meg akarják őket találni, azonosítva azokat is, akikkel az érkezésük óta kapcsolatba kerültek. Mindannyian július elseje után érkeztek, amikor is Olaszország megnyitotta a határait bizonyos, Európai Unión kívüli országok előtt is. Az előírások szerint a bangladesieknek érkezésüket követően 14 napra házi karanténba kellett volna vonulniuk, azonban sokuknak a repülőtér elhagyása után nyomuk veszett.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Olaszország, koronavírus Banglades, koronavírus Belgium
Több száz külföldi fertőzött lehet Olaszországban. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

A római bangladesi közösségbe majdnem 15 ezren tartoznak. A csoportot a helyiek "láthatatlanoknak" nevezik, mivel semmilyen módon nem hívják fel magukra a figyelmet, többségük zöldség-gyümölcs üzletben dolgozik eladóként, esetleg virágot, esernyőt vagy vizes palackot árul az utcán. Sokuknak nincsen bejelentett lakhelyük sem, de az sem ritka, hogy többen ugyanabban a lakásban élnek. Közülük sokan elhagyták Olaszországot a koronavírus-járvány kitörése után, most azonban visszatértek. Elsőként a római repülőtér melletti Fiumicino önkormányzatában azonosítottak Bangladesből érkezett fertőzötteket. A római kórházakban jelenleg 77 bangladesi beteget kezelnek. Az egészségügyi minisztérium kedden egy hétre felfüggesztette a Bangladessel közvetlen járatokat, új ellenőrzési rendszer kidolgozását ígérve.

1 hónap, és jöhet az újabb tetőzés Belgiumban

A belga közegészségügyi szolgálat legfrissebb adatai szerint napi átlagban 85 az új koronavírusos esetek száma, ami nem különbözik az utolsó két hét adataitól. A 11,5 milliós Belgiumban a járvány kezdete óta több mint 62 ezer igazolt fertőzöttet és csaknem 9800 halottat regisztráltak. Közben a gyógyultak száma már meghaladta a 17 ezret, így jelenleg 35273 aktív beteg van az országban.

A jelenlegi helyzet fényében nem kizárt, hogy a koronavírus -járvány egy hónap múlva ismét tetőzni fog Belgiumban - hangsúlyozta Marc Van Ranst belga virológus szakértő. Igaz, az új fertőzöttek száma jóval alacsonyabb, mint a járvány csúcsán volt, de még mindig túl magas - tette hozzá. Véleménye szerint ahogy elmúlt a járvány első szakasza, úgy a második már meg is kezdődött. A szakértő emellett a szabályok szigorú betartásának fontosságára is felhívta a figyelmet, valamint arra, hogy a vírus még nem tűnt el.

A koronavírus miatt nem ment kórházba a brit anya, ám mire kiderült a diagnózis, már késő volt - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Elhízás szövődmények (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +11 °C
Minimum: -4, +5 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megélénkül, megerősödik a délies szél, 2, 11 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken erős kettősfronti hatás érvényesül. A szívbetegek állapota romolhat, emellett keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Alacsony hő- és komfortérzettel kell számolni, a tompuló reflexek miatt a balesetveszély is fokozódik. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: