Sokan tartanak a járvány hosszú távú hatásaitól

Az osztrákok 49 százaléka tart attól, hogy a koronavírus okozta válság hosszú távon is hátrányosan érinti majd anyagi helyzetét - derült ki a Gallup Intézet felméréséből.

A Gallup Intézet internetes kérdőívén keresztül ezer 16 év feletti osztrák állampolgárt kérdeztek meg arról, hogyan vélekedik a koronavírus-járvány következményeiről. Mint kiderült, a válság jelentős mértékben megváltoztatta az osztrákok értékrendjét, ugyanis a korábbinál sokkal jobban szem előtt tartják a tudatos, mértékletesebb vásárlást. Megállapították továbbá, hogy a lakosság bevételének csökkenésével, illetve bizonytalanná válásával aranyosan nő a társadalomban a félelem - ismertette Andrea Fronaschütz, az intézet gazdasági igazgatója.

koronavírus, koronavírus hatása, koronavírus gazdasági hatása, koronavírus munkahely, koronavírus félelem, koronavírus stressz
koronavírus, koronavírus hatása, koronavírus gazdasági hatása, koronavírus munkahely, koronavírus félelem, koronavírus stressz

Fontosabbá vált az egészség és a munkahely

A megkérdezettek több mint 70 százaléka vallotta azt, hogy a munkahely és az egészség fontossága megnövekedett az új típusú koronavírus okozta válság idején. Az emberek több mint fele a korábbinál jobban értékeli a helyi termékeket, és aggódik amiatt is, hogy jelentős mértékben megnőhet az államadósság.

Sokaknál depressziót okozott a karantén - kattintson ide a részletekért!

A koronavírus-járvány hatására a válaszadók csaknem 40 százaléka számára hangsúlyossá vált a digitalizáció, több mint 30 százaléknak pedig a határvédelem, az energiaellátás, az oktatási reform, az adó- és a nyugdíjreform, a klímavédelem, továbbá a bűnözés visszaszorítása lett a korábbinál is fontosabb. Az emberek kevésbé tartják lényegesnek ugyanakkor a fogyasztói jogokat, a művészetek és a kultúra támogatását, a nemek közötti egyenlőséget, valamint a "luxust".

Ausztriában szombatig már több mint 17 ezer koronavírus-fertőzöttet és 675 áldozatot regisztráltak. Csaknem 16 ezren azonban már meggyógyultak. Jelenleg 404 aktív fertőzöttet tartanak számon az országban.

Nem védi jelentősen a koronavírustól az időseket a BCG-oltás - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső