Koronavírus: újabb 31 millió maszkot kaptunk

Csaknem 31 millió maszkot, 133 ezer tesztet és 152 lélegeztetőgépet szállítottak Kínából Magyarországra.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban tartott tájékoztatót Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Országgyűlés külügyi bizottságában, és itt számolt be a legutóbb érkezett szállítmányról. Hozzátette, hogy a kínai-magyar légihídon e héten még további 8 millió maszkot várnak Magyarországra.

A járvány elleni védekezéshez szükséges eszközök kivétel nélkül Kínából érkeznek. "Egész Nyugat-Európa és az Egyesült Államok is ott áll sorba maszkért, lélegeztetőgépért. Ebben a válsághelyzetben a nemzeti válaszok működnek, a nemzetközi szervezetek csak a helyüket keresik" - jegyezte meg az unióra utalva Szijjártó Péter.

Kitért arra is, hogy Sátoraljaújhelyen már szerelik azt a kínai gépsort, amely a napokban megkezdi működését és havonta 2,8 millió maszkot tud majd gyártani. A hétvégén ezenkívül érkezett Kínából 400 ezer tabletta is, amelynek hatóanyaga a kutatások szerint hatásos lehet koronavírusos megbetegedés esetén.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció