Koronavírus: több mint 1 millió beteg világszerte

Továbbra is rohamosan terjed az új típusú koronavírus. A fertőzöttek száma péntek reggelre már az 1 milliót is meghaladta.

A tavaly év vége óta terjedő új típusú koronavírus már 1016128 embert fertőzött meg és több mint 53 ezer áldozatot szedett világszerte - derül ki a Johns Hopkins Egyetem péntek reggeli összesítéséből. Ez azt jelenti, hogy csütörtök reggel óta mintegy 79 ezer új megbetegegést és körülbelül 6 ezer új halálesetet regisztráltak. Ugyanakkor a gyógyult páciensek száma is nőtt - már több mint 211 ezret mutat a számláló.

koronavírus, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus áldozatok, koronavírus hírek, koronavírus Amerika, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus Olaszország, koronavírus Spanyolország, koronavírus Németország, koronavírus Kína, koronavírus Franciaország, koronavírus Irán, koronavírus Egyesült Királyság, koronavírus Svájc, koronavírus Törökország
koronavírus, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus áldozatok, koronavírus hírek, koronavírus Amerika, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus Olaszország, koronavírus Spanyolország, koronavírus Németország, koronavírus Kína, koronavírus Franciaország, koronavírus Irán, koronavírus Egyesült Királyság, koronavírus Svájc, koronavírus Törökország

A legérintettebb országok

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet az Egyesült Államokban regisztrálták. Itt már több mint 245 ezer betegről tudnak. Ez már több mint a duplája a járvány európai gócpontjának számító Olaszország által jelentett esetszámnak: az olaszok eddig mintegy 115 ezer fertőzöttről számoltak be. A halálesetek tekintetében azonban továbbra is Olaszország a rekorder, csaknem 14 ezer áldozattal. Spanyolország 112 ezer fertőzöttet és 10 ezer áldozatot, Németország pedig 84 ezer megbetegedést és 1107 halálesetet jelentett péntek reggelig. A koronavírus-járvány kiindulópontjának számító Kínában egy ideje lassul a járvány, itt mintegy 82500 fertőzöttről tudnak.

Máshol is nagy a baj

Koronavírus: újabb 5 áldozat Magyarországon - olvassa el a részleteket!

A tíz legérintettebb ország közé tartozik még Franciaország - csaknem 60 ezer koronavírusos beteggel és több mint 5 ezer áldozattal -, Irán - nagyjából 50 ezer fertőzöttel és 3160 halottal, az Egyesült Királyság - több mint 34 ezer megbetegedéssel és mintegy 3 ezer halálesettel-, és Svájc is. Ez utóbbi országban már a 19 ezer felé közelít a regisztrált fertőzöttek száma, és eddig 536-an haltak bele a kórba.

A 10. helyen jelenleg Törökország áll: innen már több mint 18 ezer koronavírusos beteget és 365 áldozatot jelentettek.

Kigyógyult a koronavírus-fertőzésből egy 95 éves svájci nő - olvassa el a részleteket társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció