Koronavírus: Szlovéniát is elérte

Az új típusú koronavírus már több mint 70 országban ütötte fel a fejét. A legfrissebb hírek szerint már Szlovéniát is elérte a járvány.

Már Szlovéniából is jelentették az első koronavírusos esetet. A hírt Marjan Sarec szlovén ügyvezető kormányfő közölte szerda este a Twitter-oldalán.

koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, Szlovénia,
Már Szlovéniát is elérte a koronavírus-járvány. Fotó: Getty Images

Olaszországban is járt a beteg

A koronavírusos beteg Olaszországon keresztül érkezett Marokkóból Szlovéniába. Jelenleg karanténban van a ljubljanai kórházban. A szlovén közegészségügyi intézet munkatársai most arra összpontosítanak, hogy felkutassák azokat, akik kapcsolatban álltak a fertőzött személlyel, illetve kiderítsék, hol fertőződhetett meg a beteg.

Szlovénia az olaszországi fertőzések miatt múlt hétfő óta fokozott készenléti állapotot vezetett be, hogy elkerüljék a koronavírus-járványt. Az országban eddig 352 koronavírus-teszt lett negatív eredménye. Korábban egyébként már megfertőződött két szlovén állampolgár a koronavírussal, őket azonban Japánban kezelik, mivel a Japánban tartózkodó Diamond Princess brit-amerikai üdülőhajón betegedtek meg.

Két fertőzött van Magyarországon

Így lehetne megfékezni a koronavírust - kattintson a részletekért!

Ahogy korábban megírtuk, a koronavírus-járvány már Magyarországot is elérte: két iráni, hazánkban tanuló diáknál mutatták ki a fertőzést. Jelenleg mindkettőjüket a Szent László Kórházban kezelik, tüneteket nem mutatnak. Egyikük házastársát és másikuk barátnőjét is megfigyelés alatt tartják. Egyelőre még próbálják feltérképezni, hogy merre járhattak, kikkel kerülhettek kapcsolatba, mióta megfertőződtek. Az viszont valószínűsíthető, hogy Iránba hazalátogatásukkor kapták el a SARS-CoV-2 nevű vírust.

A koronavírussal kapcsolatban további érdekes információkat talál az nlc.hu-n.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció