Koronavírus: Szlovéniát is elérte

Az új típusú koronavírus már több mint 70 országban ütötte fel a fejét. A legfrissebb hírek szerint már Szlovéniát is elérte a járvány.

Már Szlovéniából is jelentették az első koronavírusos esetet. A hírt Marjan Sarec szlovén ügyvezető kormányfő közölte szerda este a Twitter-oldalán.

koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, Szlovénia,
Már Szlovéniát is elérte a koronavírus-járvány. Fotó: Getty Images

Olaszországban is járt a beteg

A koronavírusos beteg Olaszországon keresztül érkezett Marokkóból Szlovéniába. Jelenleg karanténban van a ljubljanai kórházban. A szlovén közegészségügyi intézet munkatársai most arra összpontosítanak, hogy felkutassák azokat, akik kapcsolatban álltak a fertőzött személlyel, illetve kiderítsék, hol fertőződhetett meg a beteg.

Szlovénia az olaszországi fertőzések miatt múlt hétfő óta fokozott készenléti állapotot vezetett be, hogy elkerüljék a koronavírus-járványt. Az országban eddig 352 koronavírus-teszt lett negatív eredménye. Korábban egyébként már megfertőződött két szlovén állampolgár a koronavírussal, őket azonban Japánban kezelik, mivel a Japánban tartózkodó Diamond Princess brit-amerikai üdülőhajón betegedtek meg.

Két fertőzött van Magyarországon

Így lehetne megfékezni a koronavírust - kattintson a részletekért!

Ahogy korábban megírtuk , a koronavírus-járvány már Magyarországot is elérte: két iráni, hazánkban tanuló diáknál mutatták ki a fertőzést. Jelenleg mindkettőjüket a Szent László Kórházban kezelik, tüneteket nem mutatnak. Egyikük házastársát és másikuk barátnőjét is megfigyelés alatt tartják. Egyelőre még próbálják feltérképezni , hogy merre járhattak, kikkel kerülhettek kapcsolatba, mióta megfertőződtek. Az viszont valószínűsíthető, hogy Iránba hazalátogatásukkor kapták el a SARS-CoV-2 nevű vírust.

A koronavírussal kapcsolatban további érdekes információkat talál az nlc.hu -n.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: