Koronavírus: otthon is tesztelik magukat

Szentpéterváron a lakossági igényeknek megfelelően megjelent a térítéses koronavírus-teszt lehetősége, egyebek között házhoz hívható formában - közölte az Anatolij Szmorogyincev nevét viselő influenzakutató intézet.

"Többen, akik külföldről tértek haza vagy külföldiekkel léptek kapcsolatba, a betegségtől tartva meg akarják vizsgáltatni magukat, azt, hogy elkapták-e a koronavírust. Ha az ember fél, a félelmet meg kell szüntetni. Van kereslet erre a szolgáltatásra, ezért megjelent a kínálat is" - közölte az orosz egészségügyi tárcához tartozó intézet.

koronavírus, új koronavírus,  koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, teszt, diagnosztika,
koronavírus, új koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, teszt, diagnosztika,

Másnapra megvan az eredmény

Koronavírus: a maszk többet árt, mint használ? A válaszért olvassa el korábbi cikkünket!

Az intézet klinikáján a jelentkezők a 2019-nCoV koronavírus, az influenza és más kórokozók miatti akut légúti betegségek laboratóriumi diagnosztizálását kérhetik. A teszteredmények másnapra készülnek el. A 2019-bCoV RNS-ének reverz transzkripciós polimeráz-láncreakció (RT-PCR) révén való kimutatása, későbbi szekvenálási megerősítéssel 5 ezer rubelbe - mintegy 24 ezer forintba kerül. A háznál történő mintavételért további 1500 rubelt - 7200 forintot - kérnek el.

Oroszországban eddig két fertőzött személyt diagnosztizáltak. Az orosz légierő két repülőgépe szerdán 144 embert - zömmel orosz állampolgárokat - evakuált a Kínában kitört járvány epicentrumából, Vuhanból Tyumenybe, ahol két hétre karanténba helyezték őket. Megismételt tesztelésüket pénteken fejezték be.

Az orosz ipari és kereskedelmi miniszter, Gyenyisz Manturov bejelentette, hogy Oroszország 2 millió védőmaszkot szállít majd Kínába segélyként.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső