Koronavírus: operált is a fertőzött szegedi orvos

Ausztriai síelése után nem vonult karanténba, hanem tovább dolgozott a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) egyik orvosa.

Vasárnap délután az egyetem honlapján kiadott közleményében jelentette be Rovó László, az SZTE rektora, hogy ő a megfertőződött szegedi orvos, akiről a szombat este megjelent sajtóhírek szóltak. Minderről bővebben friss cikkünkben olvashat ide kattintva.

Korábban írtuk:

A Szegedi Tudományegyetem egyik orvosa is megfertőződött koronavírussal - tudta meg az RTL Klub híradója. Beszámolójuk szerint az orvos síelni volt Ausztriában a múlt héten, nem vonult azonban házi karanténba azután, hogy hazajött. Ehelyett azonnal munkába állt a klinikán, még műtött is. Az egyetemen most mindenkit tesztelnek, aki az elmúlt napokban kapcsolatba került az orvossal.

Újabb magyar fertőzöttek

Közben Magyarországon tovább emelkedett a fertőzöttek száma, egy nap alatt 28 új esetet diagnosztizáltak, így összesen 131 igazolt esetet tartanak nyilván a határokon belül. Eddig 117 magyar állampolgár mellett 10 iráni, 2 brit, 1 kazah és 1 vietnámi személynél mutattak ki koronavírus-fertőzést az országban.

A koronavírus-járvány miatti nehéz időkben minden vidámságra szükség van, hogy átvészeljük a négy fal között töltött időt. Az nlc.hu cikke szerint akár a tánc is segíthet.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció