Koronavírus: megugrott az áldozatok száma

Hirtelen megnövekedett a kínai Hupej tartományban az új koronavírus okozta megbetegedések és halálesetek száma.

A látványos növekedés valószínűleg annak tudható be, hogy a tartományban új diagnosztikai eljárásrendet alkalmaznak.

koronavírus, új koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, fertőzöttek, halálesetek, Kína, Vuhan, kórház, COVID-19
Védőruhás orvosok látják el a betegeket a vuhani Csinjintan Kórházban. Fotó: MTI/EPA/Jüan Cseng

Súlyos a helyzet Vuhanban

Az új protokoll szerint a képalkotó vizsgálatok, a tünetek és az epidemiológiai háttér alapján fertőzöttnek nyilvánított páciensek és a közülük elhunytak számát mostantól hozzáadják azokéhoz, akiknek esetében a laboratóriumi tesztek is egyértelműen kimutatták a vírus jelenlétét. Eszerint a járvány kiindulópontjának számító Vuhanban szerda éjfélig csaknem 33 ezren fertőződtek meg és 1036-an haltak bele a betegségbe. Csak aznap 242-en haltak meg, ami több mint a duplája az eddigi legnagyobb napi halálozási adatnak. A korábbi rekord 103 volt, amit hétfőn regisztráltak.

Koronavírus: ez okozza a legnagyobb nehézséget - olvassa el a részleteket!

A Hupej tartomány egészében legalább 48200 fertőzött van, emellett további 9 ezer embert tartanak karanténbanfertőzésgyanújával. A járvány halálos áldozatainak száma Hupejben 1310-re emelkedett. Országosan pedig szerda estig csaknem 60 ezer embert fertőzött meg és 1367 áldozatot szedett az új vírus. Szerdán egyébként 1171 gyógyult beteget engedtek ki a kínai kórházakból, ezzel összesen 5911-re nőtt a számuk a járvány kezdete óta. Ez az összesített szám február 7-e óta napi átlagban 500 gyógyultnak nyilvánított személyt jelent.

A gyógyult betegek számának növekedése a gyógyítási módok sikerességét igazolja - jelentette ki a nemzeti egészségügyi szolgálat egyik tisztségviselője, Kuo Jan-hong. A meggyógyultak mintegy 90 százalékánál mindvégig csak enyhe tüneteket lehetett tapasztalni - tette hozzá.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső