Koronavírus: megszűnik a kötelező maszkviselés

Magyarországon kivezetik a járványügyi korlátozások döntő többségét - jelentette be csütörtökön a kormányülést követően Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A miniszter által elmondottak szerint hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség, valamint kivezetik azt a szabályt is, amely lehetővé tette a munkáltatóknak, hogy foglalkoztatottjaik számára a munkavégzés feltételeként előírják a COVID-19 elleni védőoltás felvételét. Kivételt jelentenek ezalól a szociális és egészségügyi dolgozók, valamint a kórházakban és az idősotthonokban továbbra is megmarad a kötelező maszkviselés. Mindezeken felül kivezetik a védettségi igazolvány használatára vonatkozó szabályokat is.

Gulyás a döntés hátteréről szólva úgy fogalmazott, az ötödik járványhullám a végéhez közeledik. Hozzátette, ha szükséges, a jövőben újra életbe léptethetik a most megszüntetett korlátozásokat. Ugyanakkor bizonytalan, hogy lesz-e hatodik hullám Magyarországon, valamint a miniszter virológus szakértők véleményére hivatkozva elmondta, bízhatunk abban, hogy ha lesz is újabb hullám, az kevésbé lesz intenzív, mint a korábbi fertőzéshullámok. Gulyás szerint ennek jeleit már az ötödik hullám alatt is látni lehetett.

A miniszter arról is beszélt, hogy az egészségügyi veszélyhelyzetet továbbra is fenntartják. Mint azt megírtuk, csütörtök reggelig 77 újabb halálos áldozatot regisztráltak a koronavírus-járványhoz köthetően Magyarországon. Jelenleg több mint háromezer fertőzöttet kezelnek kórházban, közülük 126-an vannak lélegeztetőgépen a hivatalos kormányzati jelentés szerint.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: