Koronavírus: magyarok rekedtek a szállodában

Turisták százait helyezték karanténba a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek legnagyobb szigetén, Tenerifén, ahol egy koronavírussal megfertőzött olasz állampolgár tartózkodott. Időközben a férfi feleségénél is igazolták fertőzést.

A Tenerife nyugati partjánál lévő Costa Adeje üdülőhely H10 Costa Adeje Palace nevű szállodájában több száz vendéget helyeztek egészségügyi ellenőrzés alá. A fertőzött olasz állampolgárt és a feleségét pedig a tenerifei Santa Cruz egyik kórházába szállították - közölte María Jesús Montero spanyol kormányszóvivő. Sajtóértesülések szerint a 69 éves férfi egy orvos, aki hat napja érkezett az azóta lezárt Észak-Olaszországi Lombardiából. A beteg maga jelentkezett orvosi vizsgálatra, miután észlelte a vírusfertőzés tüneteit. A szállodában magyarok is vannak.

Tenerife, Kanári-szigetek, szálloda, karantén, koronavírus, új koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, magyarok
Két mentő áll a karantén alá vont szálloda előtt. Fotó: Getty Images

A vendégeknek a szobájukban kell maradniuk

A tengerparti szállodát, ahol a pár lakott, védőmaszkos rendőrök kordonnal vették körül - jelentette egy fotós a helyszínről, aki látta, hogy a turisták a történtek ellenére továbbra is fürdenek a 467 szobás szálloda uszodájában, illetve napoznak a parton.

A koronavírus tüneteiről és kezelési lehetőségeiről korábbi cikkünkben olvashat - kattintson ide!

A helyzetről egy névtelenül nyilatkozó brit vendég is beszámolt a AFP francia hírügynökségnek. "Azt mondták, hogy maradjunk a szobában, de nem úgy tűnik, hogy az emberek betartanák az ajánlást. Furcsa módon a szálloda étterme a reggelihez megnyitott. A személyzet mind szájmaszkot viselt" - mondta. Egy másik, szintén nevének elhallgatását kérő turista szerint a vendégek több nyelvű közleményt kaptak, amelyben leírták, hogy egészségügyi okokból lezárták a szállodát, a vendégeknek pedig a szobájukban kell maradniuk.

Vizsgálják a vendégeket és a dolgozókat

A helyi Ashotel szállodavállalat közleménye szerint mintegy ezer vendég van elkülönítve a szállodában. Mint írták, az intézmény betartja az ilyenkor előírt eljárásokat, ezért azt kérik mindenkitől, hogy őrizzék meg nyugalmukat. A szálloda egyik beszállítója a nap folyamán gumikesztyűket, szájmaszkokat és ivóvizet vitt a hotelhez. A helyi egészségügyi hatóságok pedig elrendelték a szálloda vendégeinek és dolgozóinak orvosi vizsgálatát, hogy kiderüljön, megfertőződött-e bármelyikük a koronavírussal .

A vendégek mindaddig elkülönítve maradnak, amíg egy második teszt meg nem erősíti a fertőzést. Ez utóbbi függvényében intézkednek a megfelelő egészségügyi intézkedésekről. A turisták nemzetiségét hivatalosan nem közölték, de a sajtó eddig brit, német és spanyol szállóvendégekről számolt be.

A dél-európai országban egyébként eddig öt koronavírusos megbetegedést regisztráltak. A két első fertőzött - egy német és egy brit féri - már napokkal ezelőtt elhagyhatta a kórházat. Az olasz házaspáron kívül kedd délután Katalóniából jelentettek egy újabb esetet: egy barcelonai nőnél mutatták ki a fertőzést , aki nemrég tért vissza Olaszországból.

)
Milyen betegségeket okozhat kutyáknál a kullancs?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +7, +13 °C
Minimum: -7, +2 °C

Megnövekszik a felhőzet, kevés helyen eső, zápor is lehet. Élénk, erős északnyugati szél mellett 7, 13 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán gyenge melegfronti hatás érvényesül. Erősödhetnek a gyulladások, többen fáradékonyságot, dekoncentráltságot tapasztalhatnak. Fokozódik a migrénhajlam, emellett alvásproblémák és ingerlékenység is felléphetnek. A hőmérséklet emelkedik, de a szél és a felhők miatt a mért értékeknél alacsonyabban alakulhat az érzett hőmérséklet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: