Koronavírus: keményen büntetik a nem oltó háziorvost

Egymillió forintos egészségügyi bírságot szab ki a Pest Megyei Kormányhivatal a koronavírus elleni védőoltások beadását megtagadó, erdőkertesi háziorvos praxisára. Úgy vélik, az orvos viselkedése orvosszakmai, etikai és a jogi előírásoknak is ellentmond.

Koronavírus: kiderült, kik utasítják el az oltást - kattintson!

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége a hippokratészi esküvel ellentétesnek tart minden olyan megnyilvánulást, amely oltásellenes és rombolja az egészségügybe vetett bizalmat. Épp így a Pest Megyei Kormányhivatal sem tolerálja ha megtagadják az új típusú koronavírus elleni, életmentő oltások beadását - olvasható a hivatal közleményében. A nem oltó erdőkertesi háziorvost ezért egymillió forintos egészségügyi bírsággal büntetik.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus elleni vakcina, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus elleni oltás, koronavírus elleni oltóanyag
Orvosszakmai, etikai és a jogi előírásokat szeg meg az orvos, aki nem akar oltani. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

A praxishoz tartozók is megkapják az oltást

"Miközben az ország óriási erőfeszítéseket tesz a járvány megfékezésére, elfogadhatatlanok azon romboló cselekedetek és megnyilatkozások, amelyekkel meg akarják akadályozni, hogy Magyarország legyőzhesse ezt a kórt" - szögezte le Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője. A közlemény kitért arra is, hogy a koronavírus-járvánnyal szembeni küzdelem az emberi életről szól, a siker érdekében pedig mindenkinek össze kell fognia. Fontos kiemelti ugyanakkor, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal folyamatosan gondoskodik az említett háziorvos praxisához tartozó páciensek beoltásáról, tehát mindenki meg fogja kapni az oltást, aki kéri.

Így segítik az orvosok munkáját

Az oltási program lebonyolítása egyébként hatalmas feladat, ezért a hegyvidéki önkormányzat például egy informatikai rendszert és egy-egy, az adminisztratív feladatokban segítséget nyújtó embert bocsátott a XII. kerületi háziorvosok rendelkezésre. Az önkormányzat már korábban is felajánlotta segítségét a kerületben praktizáló háziorvosoknak annak érdekében, hogy minél hatékonyabban láthassák el feladataikat a koronavírus okozta nehéz helyzetben. A háziorvosok csaknem fele már elfogadta a felkínált segítséget - közölték.

Koronavírus: többfelé felfüggesztik az oxfordi vakcina használatát. A részletekért olvassa el korábbi cikkünket!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció