Koronavírus: jól vannak a hajón rekedt magyarok

Továbbra is tünetmentesek a Diamond Princess tengerjáró hajón rekedt magyarok, illetve a Kínában élő magyar állampolgárok mindegyike jól van.

Kövesse figyelemmel a koronavírus-járvány alakulását! Nálunk minden friss információt megtalál az új vírussal kapcsolatban - kattintson ide!

Továbbra sem tudni arról, hogy lenne bárhol a világban olyan magyar állampolgár, akit megfertőzött a koronavírus - írta Facebook-oldalán Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára. Mint írta, tovább emelkedett a Japán mellett karanténba helyezett Diamond Princess tengerjáró hajó fertőzött utasainak száma, így eddig összesen 136-an betegedtek meg a hajón. Ahogy már olvashatták a HáziPatika.com-on, a tengerjárón három magyar is dolgozik. A friss információk szerint ők továbbra is jól vannak, tünetmentesek.

Emellett Kínában - a konzuli regisztráció alapján - jelenleg 188 magyarról tudnak. A nagykövetség kapcsolatban van velük, mindannyian jól vannak - hangsúlyozta az államtitkár.

koronavírus, új koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, magyarok, Vuhan, Kína, tengerjáró hajó
koronavírus, új koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, magyarok, Vuhan, Kína, tengerjáró hajó

Egy nap alatt 100 halott

Ahogy korábban megírtuk, hétfőn 108 újabb haláleset történt Kínában, és ezzel az új koronavírus áldozatainak száma 1016-ra nőtt. A fertőzöttek száma egy nap leforgása alatt 2478-cal emelkedett, így már összesen 42638 fertőzöttről tudnak a hatóságok. Közülük 3996-an gyógyultak meg.

A halottak és a fertőzöttek zöme továbbra is az ország középső részén fekvő Hupej tartományból való, ahonnan elindult a járvány. Hupejben hétfőn a nap végére 103 haláleset és 2097fertőzéstörtént. A halottak száma ezzel ott 974-re emelkedett.

Kínán kívül már 24 országban jelent már meg az újfajta koronavírus és mintegy 300 embert fertőzött meg.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció