Koronavírus: ingyen szűrik az egészségügyi dolgozókat

Június 19-éig ingyenesen szűri koronavírusra a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) az egészségügyi dolgozóit.

A felsőoktatási intézmény közleménye szerint Magyarországon a szegedi egyetem az első felsőoktatási intézmény, amely a társadalmi felelősségvállalás jegyében széleskörűen és szervezett formában biztosítja mintegy 4500 munkatársa koronavírus -vizsgálatát.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus SZTE, koronavírus Szeged, koronavírus egészségügyi dolgozók, koronavírusteszt, koronavírus-vizsgálat
Június 19-éig ingyenesen szűri dolgozóit az SZTE. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Így tesztelik a dolgozókat

Koronavírus: ez a teszt hozhat fordulatot - kattintson a részletekért!

Az ingyenes dolgozói szűrés során minden, az SZTE-n dolgozó egészségügyi, illetve az egészségügyben dolgozó munkatárs - köztük az orvosok, az ápolók, a szakasszisztensek és a takarító személyzet - részére az új típusú koronavírus örökítőanyagát kimutató PCR-tesztet és a fertőzés lezajlását mutató immunglobulin-mérést biztosít is az intézmény. A dolgozói szűrésen való részvétel minden egészségügyi munkatársnak ajánlott.

Mintavétel és kiértékelés

A koronavírusteszthez szükséges mintavétel a már kiképzett dolgozók bevonásával szervezeti egységenként, illetve a kijelölt központi mintavevő helyeken zajlik. A minták kiértékelését az egyetem - a Nemzeti Népegészségügyi Központ ( NNK ) által akkreditált - klinikai mikrobiológia diagnosztika intézete végzi.

A koronavírustesztek eredményeit az egészségügyi informatikai rendszerben (MedSol) és az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltató Térben (EESZT) közlik - áll a közleményben.

Az apácákból álló romániai kórus nem tartotta be a megfelelő távolságtartási előírásokat és egészségügyi óvintézkedéseket, így elkapták a koronavírust a "szuperfertőző" kántortól. A részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Milyen betegségeket okozhat kutyáknál a kullancs?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +5, +10 °C
Minimum: -5, +2 °C

A napsütés mellett felhőátvonulásokra kell készülni, ezekből helyenként zápor, a hegyekben esetleg hózápor is kialakulhat. Erős, néhol viharos lesz az északnyugati szél, a csúcshőmérséklet 5, 10 fok között alakul. Kedden már nem lesz front felettünk, de sokan még mindig hidegfronti tüneteket tapasztalhatnak magukon. A reggeli ízületi panaszok napközben is fennállhatnak, illetve erős fejfájás is jelentkezhet, ami a szeles tájakon lehet intenzívebb. Ingadozhat a vérnyomás, jellemző lehet a rossz közérzet. Sokan még az óraátállítást sem heverték ki. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: