Koronavírus: hatékonynak tűnik az orosz vakcina

Immunitást alakított ki a kísérletben részt vevő önkéntesekben az első klinikailag tesztelt orosz koronavírus-vakcina - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Biztató hírek a magyar koronavírus-gyógyszerről - részletek itt!

A tárca tájékoztatása szerint az orosz hadsereg és a Nyikolaj Gamaleja Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézet (NICEM) által folytatott klinikai teszt a befejező stádiumához érkezett. A szakemberek megállapították, hogy az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett vakcina bevitele az önkéntesek mindkét csoportjánál immunreakciót váltott ki.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Oroszország, koronavírus vakcina, koronavírus oltás, koronavírus védőoltás, koronavírus elleni védőoltás
Épp megkapja az egyik önkéntes a koronavírus elleni vakcinát. Fotó: Getty Images

Nem tapasztaltak mellékhatásokat

A kísérlet résztvevőinek egészségi állapota jó, mindenki panaszmentes. Az alanyok nem tapasztaltak nem kívánatos mellékhatásokat. Az önkéntesek első csoportját szerdán engedik ki a kórházból, a második csoport pedig hétfőn kapja meg a koronavírus -vakcina második komponensét, amelynek feladata az immunitás megerősítése és időtartamának meghosszabbítása. Az Oroszországban kifejlesztés alatt álló 17 vakcina közül egyébként várhatóan 3-4 juthat el a gyártásig - nyilatkozta csütörtökön Mihail Murasko egészségügyi miniszter.

A legfrissebb számok

Az országban már csaknem 713 ezer igazolt fertőzöttet és 11 ezer halottat regisztráltak a koronavírus-járvány kezdete óta. Közben már 448 ezren meggyógyultak, így az aktív fertőzöttek száma jelenleg 213 ezer körül van. Az elmúlt nap során 6635 új esetet jelentettek, mintegy negyedük tünetmentes. Az oroszok egyébként a járvány kezdete óta már több mint 22,3 millió, az elmúlt nap folyamán pedig 308 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával több mint 278 ezer embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Agykárosító hatása is lehet az új típusú koronavírusnak - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Vízben oldódó vitaminok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +5, +11 °C
Minimum: -5, +3 °C

A közepesen vagy erősen felhős időben többfelé vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Erős lesz a nyugatias szél, 5, 11 fokos maximumokat mérhetünk. Szerdán eleinte gyenge melegfronti hatás lesz tapasztalható, a fokozottan érzékenyeknek nehezebb éjszakájuk lehet, emellett fokozódhatna a gyulladásos tünetek is. Napközben a szeles, változékony időben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a fejfájás és a migrén szintén gyakorivá válhat. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: