Koronavírus: ezt mondjuk a gyerekeknek

Az utóbbi időben az új koronavírusról szóló hírek uralják a médiát és a közösségi oldalakat, így elkerülhetetlen, hogy a gyerekek is halljanak a most tomboló járványról. De vajon hogyan beszéljünk velük a helyzetről?

Az új koronavírussal kapcsolatos legnagyobb tévhitekről korábbi cikkünkben olvashat - kattintson ide!

Bár a gyerek körében alacsonyabb a megfertőződés kockázata, attól még érdemes beszélgetni velük az új koronavírusról - főleg akkor, ha kérdéseik is vannak róla. Viszont joggal merül fel a kérdés, hogy mit és miként mondjunk gyermekünknek ezzel kapcsolatban. Mutatjuk az UNICEF tippjeit.

gyerekek, koronavírus, új koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, tények, tévhitek,
gyerekek, koronavírus, új koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, tények, tévhitek,

Bizalom és tényszerűség

Ha gyermekünk szeretne beszélgetni erről a témáról, akkor hallgassuk meg. Hagyjuk meg neki a kezdeményezés lehetőségét, és teremtsünk olyan légkört, amelyben nyugodtan felteheti a kérdéseit. Fontos, hogy őszinték és tényszerűek legyünk. Mondjuk el neki, hogy Magyarországon jelen pillanatban alacsony a megbetegedés kockázata, főleg a halálos megbetegedésé.

Elővigyázatosság és tudatosság

Beszéljünk a lehetőségekről is. Mondjuk el gyermekünknek, mit tehet a megbetegedés megelőzése érdekében - például mosson gyakran kezet meleg vízzel és szappannal. Emellett elengedhetetlen az is, hogy tudatosak legyünk. A gyerekek hajlamosak átvenni a felnőttek véleményét és reakcióit, ezért maradjunk higgadtak és ne pánikoljunk.

A megfelelő informálódás nekünk és gyermekünknek is fontos, ezért mindig megbízható forrásból tájékozódjunk a helyzet alakulásáról. Kövessük a hatóságok útmutatásait és tartsuk be a tanácsokat. Többek között az UNICEF Magyarország honlapján és a HáziPatika.com-on is megbízható információk találhatók.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció