Koronavírus: bezárták a holland iskolákat

Egy nap alatt 56 új koronavírusos esetet regisztráltak Hollandiában. A járvány miatt több tanintézményt is bezártak: több mint 4 ezer gyerek nem mehetett iskolába.

Az új típusú koronavírus eddig 322 embert fertőzött meg és 2 áldozatot szedett Hollandiában. Az észak-brabanti régió iskoláinak tanárai közül is többen megbetegedtek, ezért az intézményeket bezárták és több mint 4 ezer gyerek nem mehetett iskolába.

koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, Hollandia, iskolák bezárása, egészségügyi óvintézkedés,
Szájmaszkot viselő utasok egy holland repülőtéren. Fotó: Getty Images

"Nincs ok az aggodalomra"

A holland miniszterelnök, Mark Rutte szerint a holland gazdaság képes ellenállni a koronavírus-járvány okozta káros hatásoknak. "Kormányunk prioritása most a közegészségügy. De ha a gazdaság helyzetét vizsgáljuk, elmondhatjuk, hogy nincs ok az aggodalomra. Alacsony munkanélküliséggel és államadóssággal, valamint költségvetési többletünkkel ki fogjuk védeni a csapásokat" - mondta az államfő.

Máshol is próbálják megfékezni a járványt

"Most, hogy a vírus ennyi országban megjelent, a világjárvány veszélye nagyon is valóságossá vált. Ugyanakkor ez lenne az első pandémia, amelyet ellenőrzés alatt lehetne tartani. A lényeg ugyanis, hogy nem vagyunk kiszolgáltatva a vírusnak" - mondta Tedrosz Adamon Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója. Olvasson tovább!

Az új koronavírus már Belgiumban is több száz embert fertőzött meg. A legfrissebb adatok szerint az országban eddig 239 megbetegedésről tudnak, egy páciens viszont már meggyógyult. Az ország közlése szerint a vírus még mindig csak korlátozott mértékben terjed, a belga sajtó viszont arról számolt be, hogy megerősített kockázatkezelési intézkedéseket rendeltek el Belgiumban. A napokban derült ki az is, hogy lemondják az ezer főnél több embert vonzó rendezvényeket Luxemburgban. A valamivel több mint félmillió lakost számláló országban eddig 5-en kapták el az új koronavírust.

Bejelentették továbbá, hogy a NATO és az Európai Bizottság két munkatársát is koronavírus-fertőzéssel diagnosztizálták. A nemzetközi szervezetek ezután megtették a szükséges óvintézkedéseket az ott dolgozók érdekében.

Bonyolult helyzet állhat elő, ha kisgyerekes szülőket vonnak karantén alá. Bizonyos esetekben ugyanis akár egy szoptató kismamát is elválaszthatnak a csecsemőjétől. A részletekért olvassa el az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: