Koronavírus: baj van az orosz vakcinával?

Oroszország bejelentése szerint már jövő héten megkezdenék saját koronavírus elleni oltóanyaguk forgalmazását, azonban az Egészségügyi Világszervezet kétségét fejezte ki az ügyben, hogy valóban megbízható a vakcina.

Jelenleg több mint 140 kutatócsoport dolgozik világszerte a SARS-CoV-2 vírus elleni vakcinát kifejlesztésén. Sokáig úgy tűnt, hogy az Oxford Egyetem oltóanyaga lehet az első, ami végül forgalomba kerülhet, ám az oroszok saját vakcinájukkal nagyon szeretnének mindenkit megelőzni. Az ország közlése szerint már minden szükséges klinikai teszten túl vannak, ezek pedig pozitív eredményt hoztak, ezért néhány napon belül szeretnék bejegyeztetni a vakcinát, majd augusztus 15-étől forgalmazni. Sőt, olyan hírek is érkeztek, hogy év végére már havi 10 milliós nagyságrendben gyártanának belőle.

Tudjuk, hogyan érhet véget a járvány A vírus terjedése akkor kezdhet majd lassulni és szűnhet meg teljesen, ha elég sok ember fejlesztett ki immunitását a SARS-CoV-2 ellen. Az viszont a folyamat szempontjából lényegtelen, hogy ez megfertőződés vagy oltás hatására következik-e be. Részletek itt .

Az Egészségügyi Világszervezet szerint azonban nem vehető biztosra, hogy valóban hatékony és biztonságos az orosz oltóanyag. "Nagy a különbség a között, hogy valaki nyomon van egy ígéretes vakcina felé vagy, hogy az már át is ment (a tesztek) minden fázisán" - figyelmeztetett Christian Lindmeier, az ENSZ szóvivője a BBC beszámolója szerint. Emellett ismét felszólították Oroszországot, hogy kövessék a nemzetközi irányelveket az oltás tesztelésére vonatkozóan - bár azt nem fejtették ki, hogy hol találtak eltéréseket, esetleg szabálytalanságokat.

Mindenesetre sokatmondó, hogy az Egészségügyi Világszervezet összeállított egy hatos listát azokról az oltóanyagokról, amelyeket már klinikai teszteknek vetettek alá, vagyis embereken is vizsgálták a hatásukat, az orosz vakcina pedig nem szerepel ezen.

)
Vízben oldódó vitaminok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +1, +6 °C
Minimum: -4, +2 °C

Keleten eleinte lehet napsütés, de közben egyre többfelé beborul az ég. Nyugat felől egyre többfelé várható kezdetben havas eső, hó, majd fokozatosan esőbe vált a csapadék. Az élénk, erős északnyugatira forduló szélben 1, 6 fokos délutáni hőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken melegfronti hatás érvényesül. Már reggel jellemző lehet a kialvatlanság, és napközben is gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság, emiatt rendkívül nagy lesz a balesetveszély. Fokozódik a migrénhajlam, vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok is felléphetnek. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: