Koronavírus: jó hírt közölt a WHO

Tavaly tél óta jelentősen visszaesett a COVID-19 okozta halálozások száma világszerte – közölte szerdán az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

A múlt héten mintegy 9 400, COVID-19-hez kapcsolható halálesetet jelentettek a világban – számolt be róla Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a nemzetközi szervezet főigazgatója. Ez csaknem 90 százalékkal kevesebb, mint februárban, amelynek egyik hetében a betegségben elhunytak száma elérte a 75 ezres ez évi csúcsot.

koronavírus halálozás, koronavírus-járvány
Tavaly tél óta jelentősen visszaesett a COVID-19 okozta halálozások száma világszerte. A fotó illusztráció, forrás: Getty Images

A főigazgató ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy a pozitív fejlemény ellenére még mindig sokan halnak meg a betegségben. „Heti csaknem tízezer haláleset tízezerrel több egy olyan betegségnél, amely megelőzhető és kezelhető” – hangsúlyozta.

Továbbra is világjárvány van

Maria Van Kerkhove, a WHO epidemiológusa azt fűzte hozzá a főigazgató megszólalásához, hogy a koronavírus miatt még továbbra is világjárvány van; az elmúlt héten világszerte mintegy 2,1 millió új fertőzést jelentettek.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

)
Vízben oldódó vitaminok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: -1, +6 °C
Minimum: -3, +4 °C

Kezdetben sok lesz a felhő, majd felhőátvonulások lesznek helyenként záporral, hózáporral, futó havas esővel. Erős, viharos északnyugati szélben -1, 6 fokos délutáni hőmérsékletet mérhetünk. Szombaton hidegfront hat a szervezetre. Erős görcsös fejfájás és más görcsös panaszok jelentkezhetnek, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, sokan tapasztalhatnak szédülést, rosszullétet. Jelentősen csökken a hő- és komfortérzet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás erősen emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: