Folyamatosan gyártják a szájmaszkokat

Soron kívül megkezdte az egészségügyi védőmaszkok gyártását a büntetés-végrehajtási szervezet - jelentette be Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságágának (BVOP) szóvivője a debreceni büntetés-végrehajtási intézet gyártóüzemében.

Ahogy már korábban olvashatták a HáziPatika.com-on, Kemenesi Gábor virológus szerint a jelenlegi tendenciákat látva nagy az esélye annak, hogy az új koronavírus Magyarországon is megjelenik majd. Emiatt elengedhetetlen a megfelelő felkészülés, amelynek része a szájmaszkok folyamatos gyártása is.

koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, Magyarország, felkészülés, védőfelszerelés, szájmaszk, gyártás, BV, Debrecen
koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, Magyarország, felkészülés, védőfelszerelés, szájmaszk, gyártás, BV, Debrecen

Már most is nagy a készlet

Koronavírus: felkészültek a hazai kórházak - olvassa el a részleteket!

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) által fenntartott Állami Egészségügyi Tartalékban (ÁEüT) jelenleg 1,1 millió egyszer használatos szájmaszk áll rendelkezésre, amelyek kiadására - az operatív törzs elrendelése esetén - azonnal készen áll. Az akciótervben a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BvOP) kiadták, hogy készítse elő az átállást az egészségügyi védőfelszerelések gyártására. Az átállás megtörtént, így a BvOP soron kívül megkezdte az egészségügyi védőmaszkok gyártását - közölte Orosz Zoltán, szóvivő.

Folyamatos a gyártás

A védőmaszkokat a fogvatartottakat foglalkoztató Adorján-Text Kft. gyártja, amelynek a fő profilja ágyneműk, függönyök, asztalterítők, törölközők, egészségügyi termékek, valamint munka- és védőruhák gyártása. A fogvatartottak hosszított idejű váltásban, napi 12 órán át készítik és csomagolják a maszkokat.

A BV Holding Kft. jelenleg mintegy 320 ezer egészségügyi szájmaszkot tart raktáron, és további 700 ezer maszk előállításához van alapanyaguk. A gyártási kapacitások emelésével a BV nagyjából napi 20 ezer szájmaszk előállítását tudja vállalni. A maszkokat az ország több pontján kialakított raktárakban tárolják, ahonnan szükség esetén azonnal szállíthatják a felhasználókhoz.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső