Potenciazavarok (3)

Bizonyos potenciazavarokat protézis beültetésével tudnak gyógyítani. Általában akkor folyamodnak ehhez a módszerhez, ha az egyszerűbb barlangos test injekció kezelés eredménytelennek bizonyul, és súlyosabb szervi elváltozás valószínűsíthető.

A kezelési módszer végleges eldöntéséhez ultrahang segítségével megmérik a pénisz artériás vérátáramlását, esetleg kontrasztanyaggal töltik fel a barlangos testet. Mindezek után eldönthető, hogy beáramlási zavar, vagy vénás szökés okozza-e a bajt. Ezekben az esetekben már műtétre van szükség.

A vizsgálati eredmények függvényében korábban ún. artéria-helyreállító műtétet végeztek, de mivel a beavatkozás igen megterhelő, ráadásul szerény eredményekkel kecsegtet, kiszorult a lehetséges megoldások sorából.

További lehetséges megoldás lehet még a vérszökést okozó véna megszüntetését célzó műtét, vagy péniszprotézis (szilikonbetét) beültetése.

Senki se rémüljön meg a protézis szó hallatán. A köznyelvben a protézis szó alatt "mű testrészt", pl. végtagprotézist, fogprotézist értenek. A péniszprotézis esetében azonban nem erről van szó, hanem egy, a pénisz barlangos testeibe beültetésre kerülő, speciálisan erre a célra kifejlesztett szilikon, illetve szilikon-dacron "szerkezetről", mely a pénisz eredeti alakját megőrzi, kívülről azonban nem észrevehető.

Tulajdonosának éppen úgy van kéjérzete és magömlése a közösülés során, mint normális körülmények között, ha megfelelő merevedése lenne. A beavatatlan szexuális partner nem is szerez a protézis meglétéről tudomást. Ma már rendelkezésünkre áll a protézistípusok teljes választéka, ami a rugalmastól az ezüstszállal merevítetten át az amerikai gyártmányú hidraulikus "szerkezetig" tart.

Ez utóbbi beültetése speciális műtéti technikát és felszerelést igényel.

Felmérések alapján a páciensek húsz százaléka csak műtéttel gyógyítható.

Továbbá ismert tény, hogy a huzamosabb ideje - 8-10 éve - cukorbetegségben szenvedők ötven százalékának súlyos potenciazavara van.

A protézisből mindig egy párat kell a két barlangos testbe (egyet-egyet) beültetni.

Az USA-ban már több tízezer protézisműtétet végeztek. Itteni vizsgálatok szerint az effajta műtéten átesettek 95 százaléka elégedett az eredménnyel.

Napjainkban a potenciazavar egyértelműen gyógyítható betegséggé vált. A szégyenérzetet, a szemérmet félre kell tenni, mert sokakat érintő állapotról van szó, és az esetek jelentős része viszonylag egyszerű módon gyógyítható. X.évf./12.sz.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció