Meglepő férfiprobléma

Szerencsés esetben kézzel visszafordítható...

A herevezeték, melyben a herét ellátó erek, idegek, nyirokvezetékek futnak, egy viszonylag szabadon mozgó 15-20 centiméter hosszú, ujjnyi vastagságú képlet.

A hasüregből indul, a lágyékcsatornán halad végig, és a herében ér véget. Mivel a here burkai között viszonylag szabadon mozgó szerv, ezért előfordulhat, hogy hosszanti tengelye körül megcsavarodik. Ez az állapot minden esetben külső mechanikus behatásra alakul ki, többségében gyerekeknél, illetve fiatal férfiaknál.

Vannak olyan tipikus mozdulatok, amelyek előidézhetik: ilyenek pl. a kerékpározás, a medencébe való ugrás, de minden, a herét érő hirtelen mozdulat előidézheti.

A csavarodás miatt elszorulnak a here artériái és vénái, egyszóval megszűnik, illetve jelentősen romlik a herék vérellátása. Az állapot huzamosabb fennállása a here elhalásához vezet.

Elkülönítő diagnózis:

  • Heregyulladástól, mely lassan kialakuló és lázzal jár.
  • Hereráktól, mely fájdalmatlan kemény csomó a hereállományban.
  • Varikokelétől (herevisszér), mely esetén vénás érgomolyagok találhatók.
  • Hydrokelétől (herevízsérv), mely lassan kialakuló, fájdalmatlan vízburok a here körül.

Terápia:

A herecsavarodás hirtelen kezdődik, és éles fájdalommal jár. Gyanúja esetén azonnal fel kell keresni a legközelebbi urológiai fekvőbetegosztályt, mert ha 4-6 órán belül nem kezelik, úgy a here elhal.

Szerencsés esetben kézzel visszafordítható, de néhány héten belül a herét egy viszonylag egyszerű, kis műtéttel rögzíteni kell, hogy a későbbiekben ne fordulhasson elő csavarodás.

Az esetek többségében azonban műtéti feltárásra van szükség, és ilyenkor a here visszaforgatását egybe kell kötni a rögzítő műtéttel.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció