Lágy hangulat, kemény helytállás

Merevedési zavar esetén nem csak a szakember nyújthat segítséget, hanem a pár maga is sokat tehet a probléma leküzdéséért, hiszen ez közös ügyük. Megfelelő odafigyeléssel, intimitással csodákra lehetünk képesek, de hogyan is?

Intim légkör

A merevedési zavarról még a magabiztos férfiak is csak nehezen képesek beszélni. Ódzkodnak attól, hogy a problémát a felszínre hozzák, és nem szívesen tárulkoznak ki partnerük előtt.

Pedig nem jó módszer struccpolitikát követni, és hallgatásba burkolózni. Egy őszinte, tartalmas beszélgetéssel sokat elérhetünk. Ha a társ megértő, kellő odafigyelést, együttérzést tanúsít, akkor rengeteget segíthet a merevedési zavarral együtt járó félelmek és szorongások leküzdésében.

Bizony nem egyszerű a kényes témákról beszélni, és elkezdeni a legnehezebb.

Ehhez érdemes "megágyazni", vagyis tudatosan előkészíteni a terepet. Ajánlatos a beszélgetést olyan időpontra időzíteni, amikor mindketten nyugodtak, nem nyomasztja egyik félt sem a mindennapi élet forgataga, és nem kell attól tartani, hogy bárki vagy bármi megzavarhatja a beszélgetést.

A meghitt együttlétért

Az intim beszélgetés, illetve együttlét megteremtésének ezernyi lehetősége van. Hogy melyiket alkalmazzuk, természetesen függ partnerünk hangulatától és habitusától. Ha ismerjük partnerünk ízlésvilágát, jó eséllyel teremthetjük meg a kellő hangulatot az együttléthez. Egy ízlésesen tálalt ínycsiklandozó vacsora a meglepetés erejével hathat, főleg ha a háttérben lágy zene duruzsol. Fokozható még a hangulat gyertyafénnyel és nőies, szexis öltözékkel is. Sok nő tisztában van vele, hogy a férfiakra rendkívüli módon hatnak a parfümök. A nő illata felébreszti a szexuális vágyat, sőt egyeseknél szinte feltételes reflexet indít be az intim együttléthez.

Sok férfit valósággal felajz, ha partnere buja bolondozásokkal, pár soros erotikus rímekkel, szívből jövő vallomásokkal örvendezteti meg párját. Kutatások igazolják, hogy számos férfire igen erotikusan hat, ha kedvese intim hangokkal is igazolja párjához való vonzalmát. Ezek az erotikus megnyilvánulások lehetnek gyengédek és kissé erősebbek is, de csak olyan szinten, amit a partner még elfogad. E tekintetben a határt sosem szabad túllépni.

Egymásra hangolódva

Nem mindig az a célravezető, ha szinte letámadjuk partnerünket, érzékeltetve vele, hogy mit is akarunk tőle. Lassan, megfontoltan többet érhetünk el, hagyjunk időt arra, hogy kellő izgalomba hozzuk partnerünket. Hangulatosan előkészített helyen, intim közelségben apró mozdulatokkal, cirógatásokkal kezdjük a testi érintéseket. Ezt nem csak a nők kedvelik, hanem a férfiak is. Ennek hatására oldódik a feszültség, és olyan folyamatok indulnak be a férfi testben, amelyek lüktetésbe hozzák a férfi hormonjait.

Kellemes testi érzést okoz az ölelés, simogatás vagy az odabújás is. Ha partnerünk érzi, hogy figyelünk rá, izgatónak és izgalmasnak tartjuk, akkor azzal megsokszorozhatjuk energiáit és önbizalmát is. Minden férfi szereti, ha kényeztetik, duruzsolnak a fülébe, bársonyos női ujjak siklanak végig az arcán, a füle mögött, majd továbbhaladnak az intimebb testrészek és az erogén zónák felé. Az apró, érzéki érintések valósággal lángra lobbantják a férfi szenvedélyét. A női ajkak szintén elbővülhetik a férfit. A test különböző tájékán az ajkakkal történő erotikus játék a végletekig felcsigázhatják a férfit. Dobjuk be a varázslat kelléktárába a masszázst is. A gyengéd, erotikus masszázs az egyik legjobb és leghatékonyabb vágyfokozó, és ideális előjáték. Megfelelő időpontban alkalmazva kiváló hangulatot teremt a szeretkezésre. Ilyenkor már maga a masszázsolaj illata is bódítóan hathat a partnerünkre.

A mézesmadzag a nőnél

Számos nő szinte restelli erotikus vágyait felfedni, pedig a férfiak önbecsülésére, férfiasságára komolyan hat, ha érzik, hogy jók a szívük választottjánál. A nő önbizalmának és magabiztosságának is jót tesz, ha erotikus vágyat tud ébreszteni partnerében. Sok férfi szinte el is várja kedvesétől, hogy ő legyen a kezdeményező, találjon ki buja játékokat, és merész ötletekkel álljon elő. Az ilyen "akciókat" a férfiak a legtöbb esetben fergeteges együttléttel hálálják meg. Így mindkét fél számára megvalósul a kölcsönös "adok-kapok", ami az szexuális együttlétek egyik alaptézise. Az önzetlen partner ugyanúgy szeret adni, mint kapni, és kifürkészi partnerének örömforrásait.

Az afrodiziákumok ereje

Az afrodiziákumok szerelmi vágykeltők. Azok az ételek, italok és illatok tartoznak ide, amelyek erotikus vágykeltő hatásúak, és beindítják a nemi hormonok intenzív működését. A petrezselyem közismerten az egyik leghatékonyabb természetes ajzószer, mely meghosszabbítja a merevedést. De ide tartozik a gyömbér, a fahéj és a ginzeng is. Ez utóbbi porfirint tartalmaz, ami serkenti a nemi hormonok képződését. A szerelem gyümölcse, a gránátalma szintén vágykeltő hatású, csakúgy, mint a magas foszfor- és jódtartalmú tengeri herkentyűk, amelyek jótékony hatással bírnak a potenciára. Nem étel, nem ital, de jó hatással van a szexuális vágyakra a különféle aromák, illó- és masszázsolajok, s a többféle illatú füstölők arzenálja. A rózsaolaj illata például a dopamin nevű "boldogsághormont" szabadítja fel.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +28, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Meleg, kánikulai nap vár ránk, amit elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon enyhít zápor, zivatar. Élénk délies szél mellett 30 fok feletti melegre készülhetünk, az Alföldön 35 fok is lehet. Szombaton nem érkezik front. A hőség és a fülledtség is terhelést jelent a szervezetre. Többen fejfájást, migrént tapasztalhatnak, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők állapota. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakulhat. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. Egyre gyakoribbak lehetnek az alvászavarok. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)