A here betegségei

A heregyulladásokat a következő tünetek teszik egyértelművé: magas láz, gyakran hidegrázás és igen heves fájdalom. A nem gyulladásos megbetegedések egymástól való elkülönítése sokszor nem egyszerű, de igen lényeges a további kezelés miatt.

A here burkai között bizonyos mennyiségű folyadék mindig található, mely a hereburkok folyadékkiválasztó és visszaszívó képességével magyarázható.

Ha a folyadék valamely okból nem szívódik vissza, és felszaporodik a hereburkok között, az akár emberfej nagyságúra is nőhet. Ezt nevezik vízsérvnek.

Megelőző gyulladásos betegségek (here-, mellékhere-gyulladás) után is kialakulhat, az elvezető járatok hegesedése miatt.

Jellemzője az igen lassú növekedés, amely hónapokig, sőt évekig is eltarthat. Az esetek döntő többségében teljesen fájdalmatlan, még tapintásra, nyomásra sem érzékeny.

A túl nagyra nőtt hydrokele esztétikai problémát jelent, súlya és mérete miatt akár a járást is nehezítheti.

Miben különbözik a vízsérv a

  • heresérvtől:
    ebben ez esetben a herezacskót a lágyékcsatornán kitüremkedő belek töltik ki
  • herevisszértől (varikokelétől):
    ekkor a here körül kanyargós, megvastagodott vénakötegek tapinthatók, általában csak álló helyzetben és hasprés hatására
  • hereráktól:
    ez a herének vagy a here egy részének általában lassú, fájdalmatlan növekedése. A hererák az egyik legrosszabb indulatú daganat, mely korán képez áttéteket a gerinc melletti nyirokcsomókban.

Ez az a betegség, amely miatt, ha bármiféle heremegnagyobbodást észlelünk, azonnal urológus szakorvoshoz kell fordulnunk. Mert lehet, hogy csupán egy ártalmatlan vízsérvvel, de az is lehet, hogy hererákkal állunk szemben. Ám ha ezt időben felismerik, még gyógyítható a betegség.

A vízsérv kezelése:

Megkísérelhető a folyadék lebocsátása injekciós tűn keresztül. Ez mindig csak átmeneti kezelés, mert hamarosan megkezdődik az újratelítődés. Végleges megoldást a műtét jelent, mely az urológiában rutin kisműtétnek számít. IX. évf./ 5.szám

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: