Nincs gyermek intenzíves ellátás a szolnoki kórházban

Gyakorlatilag összeomlóban van a Szolnoki Hetényi Géza Kórház a humánerőforrás-hiány miatt - írja friss Facebook-bejegyzésében Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő.

A szolnoki Hetényi Géza Kórházban nemcsak ideiglenesen, a nyári szabadságolások idején akadozik az egészségügyi ellátás, hanem humánerőforrás-hiány miatt is - olvasható Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő nemrégiben közzétett Facebook-posztjában

A humánerőforrás-hiány miatt egyre több hazai kórházban akadozik az ellátás. Képünk illusztráció.  Forrás: Getty Images
A humánerőforrás-hiány miatt egyre több hazai kórházban akadozik az ellátás. Képünk illusztráció. Forrás: Getty Images

Kunetz ebben egy határozatot is idéz, miszerint "a Kórház rendelkezésére álló feltételek mellett olyan műtét nem végezhető, mely előreláthatólag gyermek intenzíves ellátást igényel." Az erre szoruló gyermekeket olyan intézményekbe kell szállítani, amelyek körülbelül másfél, két órányi távolságra vannak.

Ami a szakember szerint azt is jelenti, hogy gyermek intenzíves ellátás hiányában nemcsak a tervezett, hanem az akut sebészeti, fül-orr-gégészeti, baleseti sebészeti ellátást sem tudják egy-egy súlyos esetben biztosítani. Azt is megemlíti, hogy "az intézményben a szülészeti és a neurológiai, valamint a stroke ellátás már eddig is akadozott, és ez így is marad ebben a hónapban is".

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet  oldalán egyelőre nem találtunk hivatalos tájékoztatást az említett helyzetről. 

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +13, +20 °C

Időnként megnövekszik a felhőzet, szórványosan zápor is lehet, de a napsütés lesz a jellemző. Élénk lesz az északias szél, 25, 30 fokos maximum hőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán kettősfront jellegű hatás érvényesül, de front nem érkezik. Többeknél jelentkezhet rosszullét, az arra hajlamosaknál keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az alvásproblémák is felerősödhetnek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)