Napi két csésze tea a prosztatarákot távol tartja

Egy friss kutatás szerint azokra a férfiakra, akik naponta legalább két csésze teát isznak, a prosztatadaganat több mint harmadával alacsonyabb kockázata leselkedik.

A Maastrichti Egyetem a szaklapban közzétett kutatásából az derül ki, hogy a rendszeres teafogyasztók esetében 37 százalékkal alacsonyabb a prosztatarák kockázata, mint azokban, akik hetente legfeljebb egyszer isznak teát.

A kávé azonban az eredmények szerint nem jár ilyen kedvező hatással. A korábbi kutatások ellentmondásos eredményeket hoztak a különböző italok a prosztatadaganat kockázatára gyakorolt hatásával kapcsolatban. A holland kutatók most 892 prosztatadaganattal diagnosztizált férfi étkezési és italfogyasztási szokásait hasonlították össze ugyanennyi egészséges férfiéval. Az alanyok az Egyesült Államokban élő férfiak voltak, ahol a kávé sokkal népszerűbb italnak számít. Az önkéntesek közül csupán minden ötödik ivott legalább napi egy csésze teát, míg a 60 százalékuk fogyasztott naponta legalább egy kávét.

Az eredmények azonban azt mutatták, hogy naponta legalább két csésze tea fogyasztása jelentős rákellenes hatással jár, ami a kávéról nem mondható el. A mostani kutatás nem vizsgálta, hogyan előzi meg a tea a prosztatadaganat kialakulását, de a korábbi kutatások arra utaltak, hogy a teában található polifenolok védelmet nyújtanak a szöveteknek és szerveknek a daganatos sejtek inváziójával szemben. Egy 2010-ben végzett kutatás azt mutatta, hogy azokban a nőkben, akik naponta egy csésze teát fogyasztanak, 10 százalékkal alacsonyabb a petefészekrák kialakulásának kockázata.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)