Ígéretes szer hasnyálmirigyrák ellen

Cambridge-i kutatók úgy vélik, hogy új fegyvert találtak a hasnyálmirigyrák ellen, miután a kísérleti szer első klinikai próbái ígéretes eredményeket mutatnak - közölte a BBC hírportálja.

A gemcitabine nevű kemoterápiás hatóanyagot az MRK003 jelű kísérleti szerrel kombinálva állatkísérletekben sikerült elpusztítani a daganatos sejteket. Cambridge-ben, Duncan Jodrell professzor vezetésével összesen hatvan előrehaladott hasnyálmirigyrákban szenvedő páciens részvételével zajlanak a kísérleti szer I-es és II-es fázisú klinikai próbái.

A Cancer Research UK elnevezésű brit rákkutatási szervezet egyik prioritásaként kezeli a hasnyálmirigyrák terápiájának kutatását, mert ennek a ráktípusnak még ma is igen alacsony a túlélési aránya. Évente mintegy 8 ezer embert diagnosztizálnak Nagy-Britanniában a daganatos betegséggel, amely az ötödik a rákos halálozási okok listáján.

A diagnózistól számítva hat hónapon belül meghal a páciensek jelentős hányada, a betegek csupán 16 százaléka él még egy évvel a hasnyálmirigyrák megállapítását követően Angliában.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: