Elektromossággal a nehezen gyógyuló sebek ellen

Bizonyos sebek elfertőződhetnek, fekélyessé válhatnak és könnyen szövetelhalást okozhatnak, mert nem megfelelő a terület vérellátása. Új kutatási eredmények szerint ezeket a sebeket is hatékonyan lehet gyógyítani az elektromosság segítségével.

A szakemberek szerint az elektromos impulzusok hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a szervezet öngyógyító mechanizmusai beinduljanak, és új vérerek nőjenek az érintett területen. Ez pedig a elektromos frekvenciát és erősséget .

Az magas frekvenciájú elektromosság megváltoztatja a vérerek belsejében lévő sejtek ionegyenysúlyát. A sejtek így növekedési faktornak nevezett vegyületeket kezdenek termelni, ami új vérerek kialakulását is elősegítik. Taghian szerint ez, ha irányítottan alkalmazzák, hozzájárul a sebek gyorsabb gyógyulásához.

Elektromossággal kezelt fekélyek? (Fotó: Europress)

A szakemberek szerint, bár az elektromos impulzusokat leadó készülék kifejlesztését már megkezdték, a módszer valódi alkalmazására még várni kell és mindenképpen további kísérletekre van szükség. Például még egyáltalán nem tudják, milyen mellékhatásokkal járhat az elektromosság alkalmazása.

A fekély (latinul: ulcus) egy szövethiány, mely az elhalt szövetek lelökődése után keletkezik. A fekély létrejöhet a testfelszínt borító bőr, de az üreges szerveket bélelő nyálkahártya egy részének elhalása révén. Az elhalást a külvilágból származó behatás (fagyás, égés, maróanyag, sugárhatás) okozhatja, de bekövetkezhet a véráram romlásának (lábszár-, gyomorfekély) következményeként. A fedőhámot tönkreteheti még a felszínre törő (gennyesedés, tbc, daganat) folyamat. A hám elpusztulása, a hám alatti szövetek (kötő-, és zsírszövetek, izomzat) károsodásával jár együtt.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27, +33 °C
Minimum: +11, +20 °C

Pár órára kisüt a nap, de időnéóként erősen felhős lesz az ég. Nagyobb eséllyel a Dunától keletre alakulnak ki záporok, zivatarok. Időnként megélénkülő északkeleti szél mellett 27, 33 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön front, de melegedés kezdődik. A fokozottan érzékenyeknél fáradékonyság, dekoncentráltság léphet fel, egyesek alvásproblémákat is tapasztalhatnak. A keringési panszokkal küzdők a következő napokban tartós tünetekre készüljenek. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)