Koffeinnel, de a nélkül is jót tesz a kávé

Minél hidegebbek lesznek a reggelek, annál nagyobb késztetést érezhetünk arra, hogy a napot egy bögre forró kávéval kezdjük.

Ha ez a kép önmagában nem lenne elég jó: egy új kutatás szerint a napi kávéfogyasztás egészségügyi előnyökkel jár.A kutatás mögött Dr. Qian Xiao és a Bethesda, MD's National Cancer Institute rákintézet áll, az eredményeket a Hepatology szaklapban publikálták.

Az amerikai National Coffee Association kávétársaság 2010-es felmérése egyértelműen kimutatja, hogy az amerikai népesség a kávét a nemzeti étrend szerves részének tekinti: a 18 évnél idősebb amerikai lakosság több mint fele iszik naponta legalább 3 csésze kávét.

Több mint ezer, erősen illékony összetevőt mutattak már ki a kávéból - ezeknek köszönheti jellegzetes illatát, amelynek már belélegzése is élénkítő, üdítő hatású. Tudta, hogy napi 2-3 jó minőségű kávénak egészségvédő hatása is lehet?Kattintson a folytatásért! "A korábbi kutatások arra mutattak rá, hogy a kávénak igenis lehet pozitív hatása a májra" - mondta Dr. Xiao, ellenben az eredményekből nem derült ki, hogy ez a hatás a koffeinmentes kávé esetében is fennáll-e. A kutatók kutatási adataikat az 1999-2000-es évi NHANES amerikai egészség- és táplálkozásügyi felmérésből nyerték ki - 27 ezer húsz év feletti amerikai szokásait vizsgálták meg. Az érintettek májfunkció-markereinek (aminotranszferáz, alkalikus foszfatáz, gamma glutamil transzamináz) vérszintjeit elemezték, hogy miként váltakoznak a kávéfogyasztást követően.

A megfelelő mennyiségű és minőségű kávé egészséges

Az eredmények szerint azon amerikaiaknak voltak alacsonyabb enzimértékeik, akik legalább 3 csésze kávét ittak naponta. Mindezek mellett ugyanilyen eredményeket figyeltek meg azoknál is, akik koffeinmentes kávét ittak.

"Mind máj egészségéért. A vizsgálatokat folytatják, hogy kiderítsék, melyik összetevőről van szó valójában.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +38 °C
Minimum: +15, +24 °C

Folytatódik a hőhullám. Sok napsütésre készülhetünk, néhol hőzivatarok kialakulása sem zárható ki. Délután 32, 38 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön is tovább tart a hőség, front nem érkezik. Gyakoriak lehetnek az alvásproblémák, valamint a fáradékonyság és a dekoncentráltság is. A szívbetegeket nagy terhelés éri, gyakoriak lehetnek a keringési problémák. Kerülje a tűző napsütést, és fontos gondoskodni a rendszeres folyadékpótlásról. Egyre többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén is, a tartós hőhullám extrém terhelést jelent. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)