Csuklik? Vigyázzon, súlyos bajt jelezhet

Lehet, hogy emlegetnek. Vagy túl gyorsan ittunk túl sokat - ez lehet vicces vagy kellemetlen, de általában gyorsan meg lehet oldani némi koncentrált légzéssel, citromlével vagy azzal, ha megijesztenek minket. Úgyhogy, mondhatnánk, a csuklás ártalmatlan. Kivéve, amikor stroke-ot jelez.

Azért mielőtt túlzottan megijednénk: a stroke-ot fájdalmas, szűnni nem akaró, krónikus csuklás jelzi, amely annyira rossz, hogy mentőt kell hívni miatta. Ez azonban nem magában, hanem más szimptómákkal együtt érkezik: mellkastájéki fájdalom, a teljes testre kiterjedő bénulás, ködös látás vagy ezek kombinációja kísérheti.

Bevált házi praktikák a csuklás megszüntetésére Nagyon sok olyan testi kellemetlenség adódhat, amellyel nem kell azonnal orvoshoz fordulnunk, hanem régi, "nagyanyáinktól tanult" praktikákkal is elmulaszthatjuk. Ezúttal a csuklás megszüntetéséhez gyűjtöttünk házi tippeket. Kattintson! A csuklásrohamok azonban olyan erősek és olyan fájdalmasak ilyenkor, hogy gyakran elnyomják a testből érkező többi ingert. (Ezek a csuklások olyan stroke-ot jeleznek, amely az agy hátsó felében zajlik, nem annak felsőbb régióiban: ez pedig a nők esetében jóval gyakoribb. Hogy miért, arra a tudomány még nem tud kielégítő választ adni.)

Amikor ráadásul egy nő az ügyeleten vagy a kórházban megjelenik azzal a panasszal, hogy kontrollálhatatlanul csuklik, az egészségügyi dolgozók többsége elsőként nem stroke-ra gondol. Pedig ilyenkor minden perc számít: a vérrögoldó gyógyszereket a tünetek jelentkezésétől számított három órán belül tanácsos bevenni, ekkor képesek legjobban kifejteni hatásukat. Minél hamarabb veszi észre egy nő (vagy az orvosa) a stroke tüneteit, annál jobb.

Súlyos bajt jelezhet a csuklás
Súlyos bajt jelezhet a csuklás

Valószínűleg hallottunk már a stroke tüneteiről: az arc, kar vagy láb hirtelen fellépő érzéketlenségéről, a karok gyengeségéről, vagy a leggyakoribb tünetről, a hangképzés és beszéd nehézségéről - ha ezeket tapasztaljuk, azonnal hívjuk a mentőket. Érdemes azonban megjegyezni azon szimptómákat is, amelyek ezek mellett léphetnek fel és csak nőknél észlelhetőek: ezek a csuklás, a mellkasi fájdalom, a teljes testre kiterjedő bénulás és az igen erős fejfájás. Érdemes ezekre is figyelnünk - a stroke miatt bekövetkező halálesetek 60 százaléka ugyanis a nők körében történik. Forrás: Prevention.com

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +38 °C
Minimum: +15, +24 °C

Folytatódik a hőhullám. Sok napsütésre készülhetünk, néhol hőzivatarok kialakulása sem zárható ki. Délután 32, 38 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön is tovább tart a hőség, front nem érkezik. Gyakoriak lehetnek az alvásproblémák, valamint a fáradékonyság és a dekoncentráltság is. A szívbetegeket nagy terhelés éri, gyakoriak lehetnek a keringési problémák. Kerülje a tűző napsütést, és fontos gondoskodni a rendszeres folyadékpótlásról. Egyre többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén is, a tartós hőhullám extrém terhelést jelent. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)