A hirtelen hízás betegséget jelezhet

Ha viszonylag rendszeres mozgás és egészséges táplálkozás mellett is azt vesszük észre, hogy elkezdtek ránk felszaladni a kilók, akkor érdemes tudnunk, hogy igen gyakran szervi/hormonális probléma, vagy valamilyen betegség áll a háttérben.

Ha extrém módon kimerültek is vagyunk: pajzsmirigy-alulműködés

A pajzsmirigy alulműködése különösen a nőket érinti gyakran. A viszonylag hirtelen hízás mellé ilyenkor alacsony energiaszint, kimerültség, száraz bőr, hajhullás, székrekedés is társulhat, mivel a betegség miatt lelassul az anyagcsere.

Pajzsmirigyzavar: gyanús jelek A pajzsmirigyzavarok külső tünetei olykor elég árulkodóak ahhoz, hogy egy jó orvosban már ránézésre is felmerüljön a gyanú, hogy a szerv nem működik megfelelően. De vajon miféle jelek terelhetik a szakemberek figyelmét a pajzsmirigyre? Kattintson !

Ha a menzesz is abnormális: PCOS

A policisztás ovárium szindróma nevű endokrin-kórképben szenvedők szervezetében felborul az ösztrogén és a tesztoszteron egyensúlya, aminek számos kellemetlen következménye lehet. A hízás mellett rendszertelen menzesz, arcszőrzet-növekedés és migrén is kísérheti.

A hirtelen súlynövekedés mögött számos ok áll
A hirtelen súlynövekedés mögött számos ok áll

Ha sokat is stresszelünk: depresszió vagy szorongás

A krónikus stressz miatt szervezetünk túl sok adrenalint , illetve kortizolt termelhet, és ezeknek a hormonoknak a nem megfelelő arányú termelődése is okozhat hízást. A konstans szorongás, rossz hangulat mellett alvászavarokat, krónikus fáradtságot is tapasztalhatunk ilyenkor.

Ha a 40-es éveinkben vagyunk: perimenopauza

A rendszeres menzesz és a menstruáció megszűnése, vagyis a menopauza közötti átmenet számos hormonális és egyéb változással jár, amely már a negyvenes években elkezdődik. Ilyenkor az ösztrogénszint össze-vissza csökken, illetve emelkedik, ami súlynövekedést okozhat. Ha a hízás mellett rendszertelen menzeszt, hőhullámokat, hangulatingadozást, libidóvesztést is tapasztalunk, akkor valószínűleg ez lehet az ok.

Ha új gyógyszerünk van: mellékhatás

Ha valamilyen új gyógyszer szedése után tapasztaljuk a hízást, akkor könnyen lehet, hogy a szer mellékhatásával van dolgunk. Ez különösen antidepresszánsok esetében gyakori.

Forrás: womenshealthmag.com

)
Vitamin ABC - D Vitamin (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +19, +25 °C
Minimum: +4, +11 °C

A reggeli ködfoltok feloszlása után változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad szél, 19, 25 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Csütörtökön tovább tart a frontmentes idő. A nagy napi hőingás vérnyomás-ingadozást válthat ki, emellett a migrénhajlam fokozódására is készülni kell. A kopásos ízületi bántalmak a hajnali órákban lehetnek a legintenzívebbek. A fokozottan érzékenyek tartós tünetekre számítsanak. Érdemes megnézni a meteogyógyász alábbi napi tanácsait is! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: