Gusztustalan gyógymód allergiásoknak: férgekkel immunizálnak

Már az 1970-es évek óta kísérleteznek a kutatók a szénanátha, az allergia és egyéb immunrendszerrel kapcsolatos betegségek kezelésével oly módon, hogy szándékosan megfertőzik a pácienseket horogféreggel vagy orsóféreggel.

"Az allergiás megbetegedések több százmillió embert érintenek világszerte, különösképpen az iparosodott országok nagyvárosaiban" - mondta dr. Ashley Croft, közegészségügyi szakértője, az új tanulmány egyik szerzője. - "A legtöbb jelenleg is használatos gyógyszeres allergiakezelés meglehetősen költséges, veszélyes ráadásul az esetek többségében teljes mértékben hatástalan."

Croft elmélete szerint a féregterápia következtében a belekben megtelepedő férgek és giliszták hatására a gazdatest immunrendszere megerősödik, így kevésbé lesz érzékeny a gyakran előforduló allergénekkel szemben.

"A huszadik század folyamán számtalan immunológiai betegség jelent meg szinte a semmiből, köztük a szénanátha, az asztma, a gyomor gyulladásos betegségei és a szklerózis multiplex" - mondta dr. Joel Weinstock, a bostoni Tufts Egyetemi Orvosi Központ vezető gasztroenterológusa. - "De vajon miért jelentek meg hirtelen ezek a megbetegedések? Ha körülnézünk a világban, világossá válik, hogy a ezek az immunbetegségek elsősorban az iparosodott országokban jellemzőek, míg a fejlődő országokban sokkal ritkábbak."

Weinstock úgy véli, hogy a higiénia rohamos fejlődésének következtében a fejlett országokban erősen lecsökkent a bélférgek, köztük a horogférgek és az orsóférgek előfordulási aránya, és szerinte valójában ez vezetett ahhoz, hogy a modern társadalmakban az emberek immunrendszere túlérzékennyé vált.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +14, +20 °C

Nyugat felől csökken a felhőzet. Változóan gomolyfelhős lesz az ég, nagyobb eséllyel keleten alakulnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős északias szél mellett 25, 31 fok közötti maximumokat mérhetünk. Szerdán napközben már nem érkezik front, de a hidegfront mögötti helyzetben még hidegfront jellegű hatás érvényesül. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A frissebb időben viszont mérséklődnek az alvászavarok, megszűnik a hőterhelés. A napsütés javítja a hangulatot, a hőérzet sokat javul az előző napokhoz képest. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)