Infografika: milyen problémákat okozhatnak a kullancsok?

A kullancsok számos különféle fertőzést terjeszthetnek, így fontos, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk a védekezésre. Mutatjuk a leglényegesebb tudnivalókat.

A kullancsfélék viszonylag nagy termetű ízeltlábúak, elsősorban madarak és emlősök, kisebb arányban hüllők vérszívói. Többféle kórokozót is hordozhatnak, amelyek akár az embert is megfertőzhetik. Milyen problémákat okozhatnak, és hogyan védekezhetünk ellenük? Infografikánkból kiderül.

Milyen problémákat okozhatnak a kullancsok?Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)