VISIPAQUE 320 mg I/ml oldatos injekció

VISIPAQUE 320 mg I/ml oldatos injekció betegtájékoztatója

1. Milyen típusú gyógyszer a Visipaque és milyen betegségek esetén alkalmazható?
Ez a gyógyszer kizárólag diagnosztikai célra alkalmazható.
A Visipaque készítményt felnőttek és gyermekek esetén a test különböző részeinek röntgenvizsgálatához használják. Lehetőséget nyújt az egyes kóros eltérések jobb megjelenítésére, segíti az orvosokat, hogy ezeket az elváltozásokat könnyebben és pontosabban vizsgálhassák, és javítja a vizsgálattól kapott információ értékét a diagnózis felállításához. A Visipaque alkalmazható a húgyúti szervek, az erek, a gerincvelő (mielográfia) és egyes esetekben a fej vagy a test komputertomográfiai (CT) vizsgálatához. A CT egy röntgenvizsgálati módszer.
Kezelőorvosa más ok miatt is adhatja Önnek ezt a gyógyszert, erről kérdezze meg kezelőorvosát.
2. Tudnivalók a Visipaque alkalmazása előtt
Nem kaphat Visipaque-ot
- ha súlyos pajzsmirigybetegségben szenved,
- ha allergiás a jodixanolra, vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,
- ha akut kismedencei gyulladása van, az Ön méhéről és petevezetékéről radiológiai vizsgálatot nem végezhetnek.
Ha nem biztos abban, hogy a fentebb leírtak közül bármelyik is vonatkozik Önre, beszéljen kezelőorvosával.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
Mielőtt a Visipaque készítményt kapja, kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbi kérdéseket. Ha bármelyikre IGEN-nel válaszol, tudassa orvosával a Visipaque beadása előtt:
- Volt-e korábban allergiás reakciója a Visipaque-hoz hasonló, kontrasztanyagnak nevezett gyógyszerre?
- Van-e Önnek bárminemű panasza a pajzsmirigyével kapcsolatban?
- Van-e Önnek bármilyen allergiája vagy asztmája?
- Van-e Önnek cukorbetegsége?
- Vannak-e Önnek a veséjével, vagy a májával és veséjével kapcsolatos panaszai?
- Van-e Önnek epilepsziája, vagy vérrög, tumor az agyában, illetve agyvérzése?
- Van-e Önnek szív- vagy tüdőbetegsége?
- Van-e Önnek "myasthenia gravis"-nak (egy izomgyengeséget okozó betegség, ejtsd: miaszténia grávisz) nevezett betegsége?
- Van-e Önnek "phaeochromocytoma" (ejtsd: feokromocitóma) betegsége (amely a vese környezetében lévő daganat következtében magas vérnyomást eredményez)?
- Van-e Önnek "homocystinuria" (ejtsd: homocisztinúria) betegsége (amely a cisztein nevű aminosav vizeletbe történő fokozott kiválasztásával járó állapot)?
- Van-e Önnek bármilyen, a vért vagy a csontvelőt érintő elváltozása?
- Volt-e Ön valaha alkohol- vagy drogfüggő?
- Terveznek-e Önnél a következő hetekben pajzsmirigyvizsgálatot?
- A vizsgálattal megegyező napon vettek-e le Öntől vért vagy adott-e vizeletmintát?
Ha nem biztos abban, hogy a fentebb leírtak közül bármelyik is vonatkozik Önre, beszéljen kezelőorvosával a Visipaque beadása előtt!
Egyéb gyógyszerek és a Visipaque
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát a jelenleg vagy nemrégiben szedett valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
Tájékoztassa kezelőorvosát, ha:
- metformint szed a cukorbetegség kezelésére,
- gyógyszert szed vagy a közelmúltban szedett (vizsgálatot megelőző 2 hétben) az immunrendszer működésének gátlására, pl. szervátültetéssel kapcsolatban (interleukin-2),
- vérnyomáscsökkentő gyógyszereket (pl. béta-blokkolókat) szed.
Más gyógyszerek befolyásolhatják a Visipaque működését és a Visipaque is hatást gyakorolhat az egyéb, egyidejűleg alkalmazott gyógyszerekre. További információért kérdezze meg kezelőorvosát.
Terhesség, szoptatás és termékenység
Terhesség
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával.
A méh vagy a petevezeték radiológiai vizsgálatát nem szabad elvégezni Önnél, ha terhes. Terhesség esetén, normál körülmények között Önnél radiológiai vizsgálatot nem végeznek és a Visipaque-ot sem alkalmazzák. A kezelőorvos minden esetet egyedileg bírál el, és ezt követően hozza meg döntését az elvégzendő vizsgálat tekintetében. Ha az anya a terhesség ideje alatt Visipaque-ot kapott, akkor az újszülöttek esetében a születést követő első héten, az alacsony születési súllyal született vagy koraszülöttek esetében pedig még a 2-6. hét közötti időszakban is ellenőrizni kell a pajzsmirigy működését.
Szoptatás
A Visipaque-nak valószínűleg csak nagyon kis hányada jut be az anyatejbe, ezért nem feltételezhető, hogy ez bármilyen káros hatást fejtene ki a szoptatott csecsemőkre. Ha a szoptató anya Visipaque-ot kapott, a szoptatást a szokott módon folytathatja.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A gerinccsatornába (intratekálisan) adott Visipaque alkalmazása után 24 órán át ne vezessen gépjárművet, ne kezeljen gépeket, továbbá ne használjon szerszámokat. A Visipaque alkalmazása mellékhatással járhat együtt, pl. szédülést okozhat, amely többé vagy kevésbé befolyásolhatja a gépekkel történő munkavégzés vagy a járművekkel történő közlekedés biztonságosságát.
Kérdezze meg kezelőorvosát, hogy mikor vezethet gépjárművet, mikor kezelhet gépeket.
A Visipaque nátriumot tartalmaz
A beadott nátrium mennyisége függ attól, hogy milyen típusú vizsgálatot végeznek Önnél.
A Visipaque 270 mg I/ml oldatos injekció 0,76 mg (0,03 mmol) nátriumot tartalmaz milliliterenként, a Visipaque 320 mg I/ml oldatos injekció 0,45 mg (0,02 mmol) nátriumot tartalmaz milliliterenként, amit nátriumszegény diéta esetén figyelembe kell venni.
3. Hogyan kell alkalmazni a Visipaque-ot?
A Visipaque-ot mindig egy megfelelően képzett szakember fogja Önnek beadni.
A Visipaque-ot mindig kórházban vagy más, erre alkalmas egészségügyi intézményben fogják Önnél alkalmazni.
Kezelőorvosa mindenről tájékoztatni fogja, amiről Önnek tudnia kell a gyógyszer biztonságos alkalmazása tekintetében.
A Visipaque-ot többnyire az érbe fogják beadni a radiológiai vizsgálat előtt vagy alatt, esetleg megkérik Önt, hogy igya meg, a vizsgálat típusától függően.
A készítmény beadásra kerülő mennyisége függ a vizsgálat típusától, az alkalmazott módszertől, és az Ön testsúlyától és életkorától. Gondoskodjon arról, hogy a vizsgálat előtt bőséges mennyiségű folyadékot igyon.
Miután a Visipaque-ot beadták Önnek
- továbbra is gondoskodjon a bőséges folyadékbevitelről (hogy ezáltal elősegítse a gyógyszer szervezetből történő mielőbbi kiürülését),
- a vizsgálat után várjon kb. 30 percet a vizsgálóban, és amennyiben bármely mellékhatás jelét észlelné, arról haladéktalanul tájékoztassa kezelőorvosát (lásd még a "Lehetséges mellékhatások" című 4. fejezetet).
A fentebb leírt tanácsok mindazon betegekre vonatkoznak, akik Visipaque-ot kaptak. Amennyiben a leírtak közül valami nem érthető az Ön számára, vagy bizonytalan valamiben, kérjük, forduljon kezelőorvosához.
A Visipaque-ot különböző módokon lehet beadni, de a leggyakrabban alkalmazott beadási módok az alábbiakban kerülnek leírásra:
Urográfia (a húgyhólyag és a húgyutak vizsgálata):
A Visipaque-ot általában egy karvénába adják be. Felnőtteknél átlagosan 40-80 ml kerül beadásra. A térfogatot gyermekeknél módosítják.
Komputertomográfia (CT-komputeres röntgenvizsgálat):
A Visipaque-ot általában egy karvénába adják be. Felnőtteknél átlagosan 50-150 ml kerül beadásra. A térfogatot gyermekeknél módosítják.
Venográfia (a vénák vizsgálata):
A Visipaque-ot általában egy alsó végtagi vénába adják be. A beadott mennyiség általában lábanként 50-150 ml.
Arteriográfia (az artériák vizsgálata):
A Visipaque-ot általában egy kanülön keresztül a vizsgálandó artériába adják be. A beadott mennyiség, ami injekciónként általában 5-60 ml, függ a vizsgálat típusától.
Myelográfia (a gericcsatorna vizsgálata):
A Visipaque-ot a gerincvelő körüli térbe adják be. Általában 12 ml-nél kevesebbet adnak.
A Visipaque gerincvelő körüli térbe történő beadása után arra fogják Önt megkérni, hogy:
- megemelt felsőtesttel (fej, mellkas) pihenjen 1, vagy ágyban fekvés esetén 6 órán keresztül,
- ezen idő eltelte után óvatosan sétáljon, de a lehajlás 6 órán át kerülendő,
- ha Ön járóbetegként kapta a Visipaque-ot, akkor az alkalmazást követő első 24 órában nem maradhat teljesen egyedül.
Egyéb vizsgálatok
A nyelőcső, a gyomor vagy a vékonybél vizsgálatához általában 10-200 ml Visipaque-ot adnak szájon át. A beadás előtt a Visipaque-ot vízzel össze lehet keverni. A testüregek (pl. ízületek, méh és petevezeték) vizsgálatához általában 5-20 ml Visipaque-ot adnak.
Ha az itt leírtakkal kapcsolatban bizonytalan, kérjük, forduljon kezelőorvosához.
Ha az előírtnál több Visipaque-ot alkalmaztak Önnél (túladagolás)
Mivel a Visipaque-ot megfelelően képzett személy fogja Önnek beadni, ezért a túladagolás előfordulása nem valószínű. Ha kóros veseműködésű betegnek nagyon nagy adagot adnak, szükség lehet a beteg dializálására (a vér tisztítására) a felesleges mennyiségű jodixanol eltávolításához. A betegnek folyadék vagy sók infúziójára is szüksége lehet.
4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Allergiás reakciók
Ha a kórházi kezelés során a Visipaque alkalmazása után allergiás reakciót tapasztal, erről azonnal tájékoztassa kezelőorvosát.
Az allergiás reakciók az alábbi tüneteket foglalhatják magukban:
- zihálás, nehézlégzés, feszülés vagy fájdalom a mellkasban,
- bőrkiütés, csomók, viszkető foltok, hólyagok a bőrön vagy a szájban vagy egyéb allergiás tünetek,
- az arc duzzanata,
- szédülés, ájulás (az alacsony vérnyomás következtében).
A fentebb felsorolt mellékhatások néhány órával vagy akár néhány nappal a Visipaque alkalmazása után is jelentkezhetnek. Ha ezek a mellékhatások akkor jelentkeznek, miután Ön már elhagyta a kórházat, haladéktalanul keresse fel a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát.
További lehetséges mellékhatások felsorolását lásd az alábbiakban. Ezek a mellékhatások attól függően jelentkezhetnek, hogy milyen módon és milyen célból alkalmazták Önnél a Visipaque-ot. Ha nem biztos benne, kérdezze meg orvosát, hogy milyen módon kapta a Visipaque-ot.
Artériába vagy vénába adott injekció (intravaszkuláris alkalmazás) után:
Nem gyakori mellékhatások (100 kezelt betegből legfeljebb 1 beteget érint)
- allergiás reakciók, amelyeket túlérzékenységi reakcióknak is neveznek; a tünetekért lásd fentebb az "Allergiás reakciók" című fejezetet,
- fejfájás,
- kipirulás,
- hányinger, hányás,
- vesekárosodás,
- forróságérzés,
- mellkasi fájdalom.
Ritka mellékhatások (1000 kezelt betegből legfeljebb 1 beteget érint)
- szédülés,
- érzékelés változása (beleértve az ízérzés vagy a szaglás megváltozását, bizsergés, zsibbadás vagy égő érzés),
- szabálytalan szívverés (a szívverés gyakoriságának csökkenése vagy fokozódása),
- alacsony vérnyomás,
- szívroham,
- köhögés,
- tüsszögés,
- hidegrázás, lázas állapot,
- hidegérzet,
- az injekció beadásának helyén jelentkező fájdalom és helyi reakció,
- kellemetlen közérzet.
Nagyon ritka mellékhatások (10 000 kezelt betegből legfeljebb 1 beteget érint)
- izgatottság,
- szorongás,
- szélütés,
- ájulás,
- a tapintásérzet csökkenése,
- magas vérnyomás,
- nehézlégzés,
- a torok duzzanata,
- torokirritáció,
- kérgi vakság (átmeneti),
- átmeneti látáscsökkenés (beleértve a kettős látást és a homályos látást),
- a szemhéjak duzzanata,
- fájdalom-/diszkomfortérzés a hasi területen (hasi fájdalom),
- szívmegállás,
- rövidtávú emlékezetkiesés,
- nyugtalanság,
- extrém fáradtság,
- hátfájás,
- az arc duzzanata vagy egyéb helyi duzzanat,
- túlzott verejtékezés,
- izomgörcsök,
- csökkent vérellátás (iszkémia),
- a bőr vagy a nyálkahártyák vörössége.
Nem ismert gyakoriságú mellékhatások (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)
- allergiás reakció, amelynek következtében ájulás, bőrkiütés, csomók, viszkető foltok, a bőrön hólyagképződés fordulhat elő (a tünetekért lásd fentebb az "Allergiás reakciók" című fejezetet), súlyos esetben életveszélyes állapotot előidéző allergiás sokk is kialakulhat,
- zavart állapot,
- kóma (hosszan tartó eszméletlen állapot),
- mozgási nehézség,
- görcsök,
- vérrögképződés (trombózis),
- artériás görcs, beleértve a szív artériáit is,
- sokk (az állapot, amikor a vérkeringés hirtelen súlyosan elégtelenné válik, bizonyos esetekben halálhoz is vezethet),
- a szív pumpafunkciójának csökkenése,
- a vénák fájdalma és duzzanata,
- súlyos légzési nehézség (a tüdőben lévő folyadékgyülem következtében, légzésleállás),
- a hasnyálmirigy működésének zavara (akut hasnyálmirigy-gyulladás kialakulása, vagy meglévő hasnyálmirigy-gyulladás súlyosbodása),
- a nyálmirigy megnagyobbodása,
- a pajzsmirigy túlműködése, vagy átmeneti alulműködése,
- duzzanat,
- ízületi fájdalom,
- a szív és/vagy a tüdő funkciójának leállása,
- kontrasztanyag indukálta agyvelőbántalom (enkefalopátia), amely zavartságot, emlékezetvesztést, hallucinációt és mozgászavarokat okozhat,
- görcsök,
- a kreatinin szintjének megemelkedése (a vese működésének rendellenessége),
- jódmérgezés.
A gerinccsatornába adott injekció (intrathecalis alkalmazás) után:
Nem gyakori mellékhatások (100 kezelt betegből legfeljebb 1 beteget érint)
- fejfájás (lehet súlyos és tartós),
- hányás.
Nem ismert gyakoriságú mellékhatások (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)
- szédülés,
- hányinger,
- hidegrázás,
- fájdalom (az injekció beadásának helyén),
- túlérzékenységi (allergiás) reakciók (a tünetekért lásd fentebb az "Allergiás reakciók" című részt),
- rövid távú agyi rendellenességek (enkefalopátia), amely zavartságot, emlékezetvesztést, hallucinációt, mozgási rendellenességeket okozhat,
- izomgörcsök.
A testüregekben (mint pl. a méh, petevezeték) történő alkalmazás (HSG) után:
Nagyon gyakori mellékhatások (10 kezelt betegből több mint 1 beteget érint)
- hastájéki fájdalom,
- hüvelyi vérzés.
Gyakori mellékhatások (10 kezelt betegből legfeljebb 1 beteget érint)
- fejfájás,
- émelygés (hányinger),
- lázas állapot.
Nem ismert gyakoriságú mellékhatások (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)
- hányás,
- hidegrázás,
- helyi reakciók (az injekció beadásának a helyén),
- túlérzékenységi (allergiás) reakció (a tünetekért lásd fentebb az "Allergiás reakciók" című részt).
Az ízületekbe történő alkalmazás (artrografia) után:
Gyakori mellékhatások (10 kezelt betegből legfeljebb 1 beteget érint)
- fájdalom az injekció beadásának helyén
Nem ismert gyakoriságú mellékhatások (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)
- hidegrázás,
- túlérzékenységi (allergiás) reakció (a tünetekért lásd fentebb az "Allergiás reakciók" című részt).
Szájon át történő alkalmazás után:
Gyakori mellékhatások (10 kezelt betegből legfeljebb 1 beteget érint)
- hasmenés,
- émelygés (hányinger),
- hastájéki fájdalom.
Nem gyakori mellékhatások (100 kezelt betegből legfeljebb 1 beteget érint)
- hányás
Nem ismert gyakoriságú mellékhatások (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)
- hidegrázás,
- túlérzékenységi (allergiás) reakció (a tünetekért lásd fentebb az "Allergiás reakciók" című fejezetet).
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a Visipaque-ot tárolni?
Legfeljebb 30 °C-on, fénytől védve tárolandó.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza a Visipaque-ot. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz a Visipaque?
- A készítmény hatóanyaga a jodixanol.
A Visipaque 270 mg I/ml 550 mg jodixanolt tartalmaz milliliterenként (ami milliliterenként 270 mg jóddal egyenértékű).
A Visipaque 320 mg I/ml 652 mg jodixanolt tartalmaz milliliterenként (ami milliliterenként 320 mg jóddal egyenértékű).
- Egyéb összetevők: kalcium-klorid dihidrát, kalcium-nátrium-edetát, trometamol, nátrium-klorid, sósav, injekcióhoz való víz.
Milyen a Visipaque külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
A Visipaque tiszta, színtelen, illetve halványsárga színű, részecskéktől mentes, steril vizes oldat.
A Visipaque az alábbi kiszerelésekben érhető el:
Üvegpalackban:
Visipaque 270 mg I/ml oldatos injekció:20 ml, 50 ml, 100 ml vagy 200 ml oldat, sötétvörös színű, lepattintható műanyag védőlappal, kék színű, rolnizott alumíniumkupakkal és gumidugóval lezárt színtelen üvegpalackban. 10×20 ml, 10×50 ml, 10×100 ml vagy 6×200 ml üvegpalackban, dobozban.
Visipaque 320 mg I/ml oldatos injekció: 20 ml, 50 ml, 100 ml vagy 200 ml oldat, sötétzöld színű lepattintható műanyag védőlappal, kék színű, rolnizott alumíniumkupakkal és gumidugóval lezárt színtelen üvegpalackban. 10×20 ml, 10×50 ml, 10×100 ml vagy 6×200 ml üvegpalackban, dobozban.
Műanyagpalackban:
Visipaque 270 mg I/ml oldatos injekció: 50 ml, 100 ml, 200 ml vagy 500 ml oldat polipropilén-palackban, amely klórbutil gumidugóval, biztonsági zárógyűrűvel ellátott polipropilén csavaros kupakkal van ellátva. 10×50 ml, 10×100 ml, 10×200 ml, vagy 6×500 ml polipropilén-palackban, dobozban.
Visipaque 320 mg I/ml oldatos injekció: 50 ml, 100 ml, 200 ml vagy 500 ml oldat polipropilén-palackban, amely klórbutil gumidugóval, biztonsági zárógyűrűvel ellátott polipropilén csavaros kupakkal van ellátva. 10×50 ml, 10×100 ml, 10×200 ml, vagy 6×500 ml polipropilén-palackban, dobozban.
Kiszerelés: 10x20 ml (üvegpalack) Törzskönyvi szám: OGYI-T-9458/09
Gyógyszerek
 • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: GE Healthcare
  • Hatóanyag: iodixanol
  • ATC: Iodixanol
  • Normatív TB támogatás:
  • Vényköteles:
  • Közgyógyellátásra adható:
  • Patikán kívül vásárolható:
  • EÜ támogatásra adható:
  • EÜ Kiemelt támogatás:
 • Üzemi baleset jogcím:
Fogyasztói ár: 39027Ft A feltüntetett ár tájékoztató jellegű, patikánként kisebb-nagyobb eltérés előfordulhat.
Normatív támogatás esetén téritési díj: 39027 Ft
Kiszerelés: 10x50 ml (műanyag palack) Törzskönyvi szám: OGYI-T-9458/18
Gyógyszerek
 • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: GE Healthcare
  • Hatóanyag: iodixanol
  • ATC: Iodixanol
  • Normatív TB támogatás:
  • Vényköteles:
  • Közgyógyellátásra adható:
  • Patikán kívül vásárolható:
  • EÜ támogatásra adható:
  • EÜ Kiemelt támogatás:
 • Üzemi baleset jogcím:
Fogyasztói ár: 56688Ft A feltüntetett ár tájékoztató jellegű, patikánként kisebb-nagyobb eltérés előfordulhat.
Normatív támogatás esetén téritési díj: 56688 Ft
Kiszerelés: 10x50 ml (üvegpalack) Törzskönyvi szám: OGYI-T-9458/10
Gyógyszerek
 • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: GE Healthcare
  • Hatóanyag: iodixanol
  • ATC: Iodixanol
  • Normatív TB támogatás:
  • Vényköteles:
  • Közgyógyellátásra adható:
  • Patikán kívül vásárolható:
  • EÜ támogatásra adható:
  • EÜ Kiemelt támogatás:
 • Üzemi baleset jogcím:
Fogyasztói ár: 66886Ft A feltüntetett ár tájékoztató jellegű, patikánként kisebb-nagyobb eltérés előfordulhat.
Normatív támogatás esetén téritési díj: 66886 Ft
Kiszerelés: 10x100 ml (műanyag palack) Törzskönyvi szám: OGYI-T-9458/14
Gyógyszerek
 • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: GE Healthcare
  • Hatóanyag: iodixanol
  • ATC: Iodixanol
  • Normatív TB támogatás:
  • Vényköteles:
  • Közgyógyellátásra adható:
  • Patikán kívül vásárolható:
  • EÜ támogatásra adható:
  • EÜ Kiemelt támogatás:
 • Üzemi baleset jogcím:
Fogyasztói ár: 112336Ft A feltüntetett ár tájékoztató jellegű, patikánként kisebb-nagyobb eltérés előfordulhat.
Normatív támogatás esetén téritési díj: 112336 Ft
Kiszerelés: 10x100 ml (üvegpalack) Törzskönyvi szám: OGYI-T-9458/11
Gyógyszerek
 • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: GE Healthcare
  • Hatóanyag: iodixanol
  • ATC: Iodixanol
  • Normatív TB támogatás:
  • Vényköteles:
  • Közgyógyellátásra adható:
  • Patikán kívül vásárolható:
  • EÜ támogatásra adható:
  • EÜ Kiemelt támogatás:
 • Üzemi baleset jogcím:
Fogyasztói ár: 132731Ft A feltüntetett ár tájékoztató jellegű, patikánként kisebb-nagyobb eltérés előfordulhat.
Normatív támogatás esetén téritési díj: 132731 Ft
Kiszerelés: 6x200 ml (üvegpalack) Törzskönyvi szám: OGYI-T-9458/12
Gyógyszerek
 • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: GE Healthcare
  • Hatóanyag: iodixanol
  • ATC: Iodixanol
  • Normatív TB támogatás:
  • Vényköteles:
  • Közgyógyellátásra adható:
  • Patikán kívül vásárolható:
  • EÜ támogatásra adható:
  • EÜ Kiemelt támogatás:
 • Üzemi baleset jogcím:
Fogyasztói ár: 145647Ft A feltüntetett ár tájékoztató jellegű, patikánként kisebb-nagyobb eltérés előfordulhat.
Normatív támogatás esetén téritési díj: 145647 Ft
Kiszerelés: 10x200 ml (műanyag palack) Törzskönyvi szám: OGYI-T-9458/15
Gyógyszerek
 • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: GE Healthcare
  • Hatóanyag: iodixanol
  • ATC: Iodixanol
  • Normatív TB támogatás:
  • Vényköteles:
  • Közgyógyellátásra adható:
  • Patikán kívül vásárolható:
  • EÜ támogatásra adható:
  • EÜ Kiemelt támogatás:
 • Üzemi baleset jogcím:
Fogyasztói ár: 223634Ft A feltüntetett ár tájékoztató jellegű, patikánként kisebb-nagyobb eltérés előfordulhat.
Normatív támogatás esetén téritési díj: 223634 Ft
Kiszerelés: 6x500 ml (műanyag palack) Törzskönyvi szám: OGYI-T-9458/16
Gyógyszerek
 • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: GE Healthcare
  • Hatóanyag: iodixanol
  • ATC: Iodixanol
  • Normatív TB támogatás:
  • Vényköteles:
  • Közgyógyellátásra adható:
  • Patikán kívül vásárolható:
  • EÜ támogatásra adható:
  • EÜ Kiemelt támogatás:
 • Üzemi baleset jogcím:
Fogyasztói ár: 348842Ft A feltüntetett ár tájékoztató jellegű, patikánként kisebb-nagyobb eltérés előfordulhat.
Normatív támogatás esetén téritési díj: 348842 Ft

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13, +18 °C
Minimum: +6, +11 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt borult időre van kilátás, elszórtan várható eső. Délután túlnyomóan borult lesz az ég, szórványosan további eső, zápor alakul ki. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Vasárnap kettősfront hat a szervezetre, ezen belül a hidegfrontra jellemző tünetek lehetnek erősebbek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, sokan tapasztalhatnak keringési panaszokat és rosszullétet. Lehangoltság, rosszkev léphet fel, csökken a teljesítőképesség. Fennáll a megfázás veszélye, a szabadtéri programok során réteges öltözet javasolt. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső