IMATINIB SANDOZ 100 mg filmtabletta

IMATINIB SANDOZ 100 mg filmtabletta betegtájékoztatója

1. Milyen típusú gyógyszer az Imatinib Sandoz filmtabletta, és milyen betegségek esetén alkalmazható?
Az Imatinib Sandoz filmtabletta imatinib nevű hatóanyagot tartalmazó gyógyszer. Ez a gyógyszer a kóros sejtek szaporodását gátolja az alább felsorolt daganatos betegségekben.
Az Imatinib Sandoz felnőtt- és gyermekkorban az alábbi betegségek kezelésére szolgál:

- Krónikus mieloid leukémia (CML). A leukémia a fehérvérsejtek daganatos megbetegedése. A fehérvérsejtek segítik a szervezetet a fertőzések leküzdésében. A krónikus mieloid leukémia a leukémiák azon formája, amelyben egyes kóros fehérvérsejtek (mieloid sejtek) száma szabályozatlanul növekedni kezd.
- Philadelphia-kromoszóma pozitív akut limfoblasztos leukémia (Ph-pozitív ALL).
A leukémia a fehérvérsejtek daganatos megbetegedése. A fehérvérsejtek segítik a szervezetet a fertőzések leküzdésében. Az akut limfoblasztos leukémia a leukémiák azon formája, amelyben egyes kóros fehérvérsejtek (limfoblasztok) száma szabályozatlanul növekedni kezd. Az Imatinib Sandoz gátolja e sejtek szaporodását.
Az Imatinib Sandoz ezeken kívül az alábbi betegségek kezelésére szolgál felnőttek esetében:

- Mielodiszpláziás/mieloproliferatív betegségek (MDS/MPD). Ezek a vér betegségeinek olyan csoportjai, amelyekben a vér egyes sejtjeinek száma szabályozatlanul növekedni kezd. Az Imatinib Sandoz gátolja ezeknek a sejteknek a szaporodását az ilyen betegségek bizonyos altípusainál.
- Hipereozinofília szindróma (HES) és/vagy krónikus eozinofíliás leukémia (CEL). Ezek a vérképzőrendszer olyan betegségei, amelyekben egyes vérsejtek (eozinofil sejtek) szabályozatlanul szaporodni kezdenek. Az Imatinib Sandoz gátolja e sejtek szaporodását ezeknek a betegségeknek bizonyos altípusában.
- Dermatofibroszarkóma protuberánsz (DFSP). A DFSP a bőr alatti szövet daganatos megbetegedése, amelyben egyes sejtek szabályozatlanul szaporodni kezdenek. Az Imatinib Sandoz e sejtek szaporodását gátolja.
A továbbiakban, ha ezekről a betegségekről teszünk említést, nevük fenti rövidítését fogjuk használni.
Forduljon kezelőorvosához, amennyiben tudni szeretné, hogyan hat az Imatinib Sandoz, illetve miért részesül ebben a kezelésben.
2. Tudnivalók az Imatinib Sandoz filmtabletta szedése előtt

Az Imatinib Sandoz filmtablettát kizárólag olyan orvos írhatja fel Önnek, aki tapasztalt a vérrák, vagy a szolid tumorok (tömör daganatok) kezelésében.
Gondosan kövesse kezelőorvosa valamennyi utasítását még akkor is, ha azok eltérnek e betegtájékoztatóban leírt általános információktól.
Ne szedje az Imatinib Sandoz filmtablettát:
- ha allergiás az imatinibre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
- Ha ez vonatkozik Önre, közölje azt kezelőorvosával, és ne vegye be az Imatinib Sandoz filmtablettát.

- Ha Ön úgy véli, hogy allergiás lehet, de nem biztos benne, forduljon kezelőorvosához további tanácsért.
- Figyelmeztetések és óvintézkedések
- Az Imatinib Sandoz szedése előtt beszéljen kezelőorvosával:
- ha máj-, vese- vagy szívproblémái vannak, vagy korábban bármikor voltak.
- ha levotiroxin-tartalmú gyógyszert szed, mert eltávolították a pajzsmirigyét.
- ha Önnek valaha hepatitisz B fertőzése volt vagy jelenleg fennáll annak lehetősége. Erre azért van szükség, mert az Imatinib Sandoz a hepatitisz B fertőzés kiújulását válthatja ki, ami egyes esetekben halálos lehet. A betegeket kezelőorvosuk gondosan ellenőrizni fogja, hogy nem alakultak-e ki a fertőzés jelei, mielőtt a kezelést elkezdi.
Ha a fentiek bármelyike vonatkozna Önre, ezt még az Imatinib Sandoz filmtabletta bevétele előtt közölje kezelőorvosával.
Az Imatinib Sandoz filmtabletta-kezelés során azonnal értesítse kezelőorvosát
, ha hirtelen testsúlynövekedést észlel. Az Imatinib Sandoz filmtabletta az Ön testében a víz visszatartását okozhatja (súlyos mértékű vízvisszatartás).
Mialatt Ön szedi az Imatinib Sandoz filmtablettát, kezelőorvosa rendszeresen ellenőrizni fogja, hogy a gyógyszer hat-e. Vérképét és testsúlyát is rendszeresen ellenőrzik majd.

Gyermekek és serdülők
Az Imatinib Sandoz filmtabletta CML-ben szenvedő gyermekek kezelésére is szolgál. Kétéves kor alatti CML-ben szenvedő gyermekek esetében nincs tapasztalat. Ph-pozitív ALL-ben szenvedő gyermekek esetében kevés tapasztalat áll rendelkezésre, és az MDS/MPD, DFSP és HES/CEL-ben szenvedő gyermekekkel nagyon korlátozott mennyiségű a tapasztalat.
Néhány Imatinib Sandoz filmtablettát szedő gyermeknél vagy serdülőnél a növekedés a normálisnál lassabb lehet. Az orvos a rendszeres kontrollvizsgálatok alkalmával ellenőrizni fogja a növekedést.
Egyéb gyógyszerek és az Imatinib Sandoz filmtabletta
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is (pl. paracetamolt) és a gyógynövény-készítményeket (pl. orbáncfüvet) is. Néhány gyógyszer egyidejű alkalmazás esetén befolyásolhatja az Imatinib Sandoz filmtabletta hatását. Növelhetik, illetve csökkenthetik az Imatinib Sandoz hatását, ami vagy a mellékhatások előfordulási gyakoriságának növekedéséhez, illetve az Imatinib Sandoz filmtabletta hatásosságának csökkenéséhez vezethet. Az Imatinib Sandoz filmtabletta ugyanilyen hatással lehet néhány más gyógyszerre.
Tájékoztassa kezelőorvosát, ha vérrögképződést gátló (vérhígító) gyógyszeres kezelést kap.
Terhesség, szoptatás és termékenység
- Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával.
- Az Imatinib Sandoz filmtabletta nem javasolt a terhesség ideje alatt, csak ha az egyértelműen szükséges, mert károsíthatja a magzatot. Kezelőorvosa megbeszéli Önnel a terhesség ideje alatti Imatinib Sandoz filmtabletta-kezelés lehetséges kockázatait.
- A fogamzóképes életkorú nőknek hatékony fogamzásgátló módszer alkalmazása javasolt a kezelés időtartama alatt.
- Ne szoptasson az Imatinib Sandoz filmtabletta-kezelés időtartama alatt.
- Azok a betegek, akik aggódnak a termékenységük miatt az Imatinib Sandoz filmtabletta szedése alatt, forduljanak tanácsért kezelőorvosukhoz.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A gyógyszer szedésének ideje alatt szédülhet, vagy látása homályossá válhat. Ilyenkor ne vezessen, illetve ne kezeljen gépeket, amíg nem érzi ismét jól magát.


3. Hogyan kell szedni az Imatinib Sandoz filmtablettát?

Kezelőorvosa azért rendelte Önnek az Imatinib Sandoz filmtablettát, mert Ön súlyos betegségben szenved. Az Imatinib Sandoz filmtabletta segíthet Önnek a betegséggel szembeni küzdelemben.
A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Fontos, hogy ezt mindaddig tegye, amíg kezelőorvosa előírja. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Ne hagyja abba az Imatinib Sandoz filmtabletta szedését, csak akkor, ha ezt a kezelőorvosa mondja Önnek. Ha nem tudja a gyógyszert az orvos által előírtaknak megfelelően szedni, vagy ha úgy érzi, hogy már nincs rá szüksége, ezt azonnal beszélje meg a kezelőorvosával.

Mennyi Imatinib Sandoz filmtablettát kell bevenni?

Alkalmazása felnőtteknél
Kezelőorvosa megmondja, hogy pontosan hány Imatinib Sandoz filmtablettát kell bevennie.
- Ha Önt CML miatt kezelik:
Az Ön állapotától függően az ajánlott kezdő adag 400 mg vagy 600 mg:
Imatinib Sandoz 100 mg filmtabletta:
- 400 mg, amelyet 4 db tabletta formájában, naponta egy alkalommal kell bevenni.
- 600 mg, amelyet 6 db tabletta formájában, naponta egy alkalommal kell bevenni.
- Imatinib Sandoz 400 mg filmtabletta:
- 400 mg, amelyet 1 db tabletta formájában naponta egy alkalommal kell bevenni.
- 600 mg, amelyet 1 db 400 mg-os és egy fél tabletta 400 mg-os tabletta formájában, vagy 1 db 400 mg-os és 2 db 100 mg-os tabletta formájában naponta egy alkalommal kell bevenni.
Amennyiben Ön CML miatt kapja a kezelést, kezelőorvosa magasabb vagy alacsonyabb dózist írhat elő attól függően, hogy Ön hogyan reagál a kezelésre:
Imatinib Sandoz 100 mg filmtabletta:
Amennyiben az Ön napi dózisa 800 mg (8 db filmtabletta), vegyen be 4 db tablettát reggel, és 4 db tablettát este.
Imatinib Sandoz 400 mg filmtabletta:
Amennyiben az Ön napi dózisa 800 mg (2 db filmtabletta), vegyen be 1 db tablettát reggel, és 1 db tablettát este.
- Ha Önt Ph-pozitív ALL miatt kezelik:
- Imatinib Sandoz 100 mg filmtabletta:
- A kezdő dózis 600 mg, amelyet 6 db tabletta formájában, naponta egy alkalommal kell bevenni.
- Imatinib Sandoz 400 mg filmtabletta:
- A kezdő dózis 600 mg, amelyet 1 darab 400 mg-os és 2 darab 100 mg-os tabletta formájában, naponta egy alkalommal kell bevenni.
- Ha Önt MDS/MPD miatt kezelik:
- Imatinib Sandoz 100 mg filmtabletta
- A kezdő dózis 400 mg, amelyet 4 db 100 mg-os tabletta formájában, naponta egy alkalommal kell bevenni.
- Imatinib Sandoz 400 mg filmtabletta
- A kezdő dózis 400 mg, amelyet 1 db 400 mg-os tabletta formájában, naponta egy alkalommal kell bevenni.
- Ha Önt HES/CEL miatt kezelik:
- Imatinib Sandoz 100 mg filmtabletta
- A kezdő dózis 100 mg, amelyet 1 db 100 mg-os tabletta formájában, naponta egy alkalommal kell bevenni. Attól függően, hogy betegsége miként reagál a kezelésre, orvosa 400 mg-ra növelheti az adagot, melyet 4 db 100 mg-os tabletta formájában, naponta egy alkalommal kell bevenni.
- Imatinib Sandoz 400 mg filmtabletta
- A kezdő dózis 100 mg, amelyet 1 db 100 mg-os tabletta formájában, naponta egy alkalommal kell bevenni. Attól függően, hogy betegsége miként reagál a kezelésre, orvosa 400 mg-ra növelheti az adagot, melyet 1 db 400 mg-os tabletta formájában, naponta egy alkalommal kell bevenni.
- Ha Önt DFSP miatt kezelik:
- Imatinib Sandoz 100 mg filmtabletta
- A dózis napi 800 mg (8 db tabletta 100 mg-os tabletta), amelyet reggel 4 db tabletta és este 4 db tabletta formájában kell bevenni.
- Imatinib Sandoz 400 mg filmtabletta
- A dózis napi 800 mg (2 db 400 mg-os tabletta), amelyet reggel 1 db 400 mg-os tabletta és este 1 db 400 mg-os tabletta formájában kell bevenni.
- Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél
- A kezelőorvos megmondja, hogy mennyi Imatinib Sandoz filmtablettát kell adnia gyermekének. Az alkalmazandó Imatinib Sandoz filmtabletta mennyisége gyermeke állapotától, testsúlyától és testmagasságától függ. A gyermekeknek adandó összdózis nem lépheti túl a 800 mg-ot CML esetén, illetve a 600 mg-ot Ph+ ALL esetén. A napi adag egyszerre is, de két részre elosztva is bevehető (felét reggel, másik felét este).
- A filmtabletták egyenlő adagokra oszthatók.
- Mikor és hogyan kell szedni az Imatinib Sandoz filmtablettát?
- Az Imatinib Sandoz filmtablettát étkezés közben vegye be. Ez segít elkerülni az Imatinib Sandoz szedése alatt jelentkező gyomorpanaszokat.
- A tablettát egészben egy nagy pohár vízzel kell lenyelni.
Ha nem képes lenyelni a tablettákat, feloldhatja azokat egy pohár tiszta vízben vagy almalében:
- Használjon kb. 50 ml-t minden 100 mg-os tabletta esetében.
- Használjon kb. 200 ml-t minden 400 mg-os tabletta esetében.
- Keverje meg egy kanállal, amíg a tabletták teljesen feloldódtak.
- Amint a tabletta feloldódott, azonnal igya ki a pohár teljes tartalmát. A pohár falán feloldatlan tablettanyomok maradhatnak.
Mennyi ideig szedje az Imatinib Sandoz filmtablettát?
Az Imatinib Sandoz filmtablettát naponta szedje mindaddig, amíg a kezelőorvos előírja.
Ha az előírtnál több Imatinib Sandoz filmtablettát vett be
Ha véletlenül az előírtnál több tablettát vett be, azonnal forduljon kezelőorvosához. Orvosi megfigyelésre lehet szüksége. A gyógyszer csomagolását vigye magával.
Ha elfelejtette bevenni az Imatinib Sandoz filmtablettát
- Ha elfelejtett bevenni egy adagot, vegye azt be amint eszébe jut. Azonban, ha ez már majdnem a következő esedékes adag idejében történik, hagyja ki az elfelejtett adagot.
- Ezután folytassa a gyógyszer szedését az előírt menetrend szerint.
- Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.
- Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert.
- 4. Lehetséges mellékhatások

- Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Ezek rendszerint enyhék vagy mérsékeltek.
- Néhány mellékhatás súlyos lehet. Azonnal forduljon kezelőorvosához, ha az alábbiak közül bármelyiket észleli:
- Nagyon gyakori (10 beteg közül több mint 1 beteget érinthet) vagy gyakori (10 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet) mellékhatások:
- gyors testsúlygyarapodás. Az Imatinib Sandoz filmtabletta hatására szervezete vizet tarthat vissza (súlyos folyadékretenció).
- fertőzésre utaló jelek, pl. láz, súlyos mérvű hidegrázás, torokfájás, szájfekélyek. Az Imatinib Sandoz filmtabletta csökkentheti a vérben a fehérvérsejtek számát, ezáltal Ön könnyebben kaphatja el a fertőzéseket.
- váratlan vérzés vagy véraláfutás (ami sérülés nélkül jelentkezik)
- Nem gyakori (100 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet) vagy ritka (1000 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet) mellékhatások:
- mellkasi fájdalom, szabálytalan szívverés (szívrendellenességre utaló jelek)
- köhögés, légszomj vagy fájdalmas légzés (tüdőrendellenességre utaló jelek)
- kábultság, szédülés vagy ájulás közeli érzés (alacsony vérnyomásra utaló jelek)
- émelygés (hányinger) étvágytalansággal, sötét színű vizelettel vagy a bőr, illetve a szemfehérje besárgulásával (máj-rendellenességre utaló jelek)
- bőrkiütés, bőrpír, hólyagokkal az ajkakon, szemen, bőrön vagy a szájban, a bőr hámlása, láz, a bőr felszínéből kiemelkedő vörös vagy lila foltok, viszketés, égő érzés, gennyes hólyagokkal jelentkező bőrkiütés (bőrrendellenességre utaló jelek)
- súlyos hasfájás, vér a hányadékban, a székletben vagy a vizeletben, fekete széklet (gyomor-bélrendszer rendellenességeire utaló jelek)
- a vizelet mennyiségének nagymértékű csökkenése, szomjúságérzés (veserendellenességre utaló jelek)
- émelygés (hányinger) hasmenéssel és hányással, hasfájás vagy láz (bélrendellenességre utaló jelek)
- súlyos fejfájás, a végtagok vagy az arcizmok gyengesége vagy bénulása, nehézkes beszéd, hirtelen eszméletvesztés (idegrendszeri rendellenességre, mint például a koponyán belüli vagy az agyban kialakuló vérzésre vagy vizenyőre utaló jelek)
- sápadt bőr, fáradtság és légszomj, valamint sötét vizelet (alacsony vörösvértestszámra utaló jelek)
- szemfájdalom vagy a látás romlása, vérzés a szemben
- csípőfájdalom vagy járási nehézség
- a láb- és kézujjak zsibbadása vagy hidegsége (Raynaud-szindrómára utaló jelek)
- a bőr hirtelen duzzadása és vörössége (cellulitisz nevű bőrfertőzésre utaló jelek)
- halláscsökkenés
- izomgyengeség és izomgörcsök szívritmuszavarral (a vérben lévő káliummennyiség változásának jelei)
- véraláfutás
- gyomorfájdalom émelygéssel (hányingerrel)
- izomgörcsök lázzal, vöröses-barna színű vizelettel, izomfájdalommal vagy izomgyengeséggel (izomrendellenességre utaló jelek)
- kismedencei fájdalom, néha hányingerrel és hányással, váratlan hüvelyi vérzéssel, szédüléssel vagy ájulás közeli érzéssel, mely az alacsony vérnyomásnak tulajdonítható (petefészek- vagy méhrendellenességre utaló jelek)
- hányinger, légszomj, rendszertelen szívverés, zavaros vizelet, fáradtság és/vagy ízületi fájdalom, összefüggésben kóros laboratóriumi teszteredményekkel (pl. magas kálium-, húgysav- és kalciumszint, valamint alacsony foszforszint a vérben)
- Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):
- kiterjedt, súlyos bőrkiütés, hányinger, láz, bizonyos fehérvérsejtek magas száma vagy sárgás bőr vagy szemfehérje (sárgaság tünetei) kombinációja légszomjjal, mellkasi fájdalommal/kellemetlen érzéssel, súlyosan csökkent vizeletürítéssel és szomjúsággal, stb. (ezek a kezeléssel összefüggő allergiás reakció jelei)
- krónikus veseelégtelenség
- hepatitisz B-fertőzés kiújulása (reaktiválódása), ha Önnek korábban hepatitisz B fertőzése (egy májfertőzés) volt
- Azonnal forduljon kezelőorvosához, ha a fentiek közül bármelyiket észleli!
- További lehetséges mellékhatások:
- Nagyon gyakori (10 beteg közül több mint 1 beteget érinthet):
- fejfájás vagy fáradtság
- hányinger, hányás, hasmenés vagy emésztési zavarok
- bőrkiütés
- izomgörcsök, vagy ízületi-, izom- vagy csontfájdalmak
- duzzanat, pl. bokaduzzanat és a szemkörnyék duzzanata
- testsúlygyarapodás
- Forduljon kezelőorvosához, ha a fent felsorolt mellékhatások súlyos formában jelentkeznek.
- Gyakori (10 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet):
- étvágytalanság, testsúlycsökkenés vagy ízérzési zavarok
- szédülés vagy gyengeség
- álmatlanság (inszomnia)
- szemváladékozás viszketéssel, vörösséggel és duzzanattal (kötőhártya-gyulladás), fokozott könnyfolyás vagy homályos látás
- orrvérzés
- hasi fájdalom vagy haspuffadás, fokozott bélgáztermelődés, gyomorégés vagy székrekedés
- viszketés
- szokatlan hajhullás vagy hajritkulás
- kéz- és lábfejzsibbadás
- szájfekély
- ízületi fájdalom duzzadással
- szájszárazság, bőrszárazság vagy szemszárazság
- a bőr érzékenységének csökkenése vagy fokozódása
- hőhullámok, hidegrázás vagy éjszakai izzadás
- Forduljon kezelőorvosához, ha a fent felsorolt mellékhatások súlyos formában jelentkeznek.
- Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):
- a tenyér és a talp kivörösödése és/vagy duzzadása, mely zsibbadással és égő érzéssel járhat
- lassabb növekedés gyermekeknél és serdülőknél
Forduljon kezelőorvosához, ha a fent felsorolt mellékhatások súlyosan érintik Önt.
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell az Imatinib Sandoz filmtablettát tárolni?
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A buborékcsomagoláson és a dobozon feltüntetett lejárati idő után (Felh.:/Felhasználható:) ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Legfeljebb 30 °C-on tárolandó.
A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz az Imatinib Sandoz filmtabletta?
- A készítmény hatóanyaga az imatinib (imatinib-mezilát formájában).
Imatinib Sandoz 100 mg filmtabletta: Egy filmtabletta 100 mg imatinibet tartalmaz (imatinib-mezilát fomájában).
Imatinib Sandoz 400 mg filmtabletta: Egy filmtabletta 400 mg imatinibet tartalmaz (imatinib-mezilát formájában) filmtablettánként.
- Egyéb összetevők:
tablettamag: mikrokristályos cellulóz, kroszpovidon (A típusú), hipromellóz, magnézium-sztearát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid.
filmbevonat: vörös vas-oxid (E172), sárga vas-oxid (E172), makrogol 4000, talkum, hipromellóz.

Milyen az Imatinib Sandoz filmtabletta külleme, és mit tartalmaz a csomagolás?

Imatinib Sandoz 100 mg filmtabletta:
Nagyon sötétsárga-barnás-narancssárga, kerek, mindkét oldalán domború és metszett élű filmtabletta. Egyik oldalán "NVR" felirat, másik oldalán "SA" felirat található, a betűk között bemetszéssel. A filmtabletta átmérője kb. 9,2 mm.
A tabletta egyenlő adagokra osztható.
Csomagolás: PVC/Alu vagy PVC/PE/PVDC/Alu buborékcsomagolásban, dobozban.
Dobozonként 60 vagy 120 darab tablettát tartalmaz.
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.
Imatinib Sandoz 400 mg filmtabletta:
Nagyon sötétsárga-barnás-narancssárga, hosszúkás, mindkét oldalán domború és metszett élű filmtabletta. Egyik oldalán "400" felirat, a másik oldalán bemetszés, a bemetszés mindkét oldalán "SL" felirat található. A filmtabletta kb. 19,2 mm hosszú és 7,7 mm széles.
A tabletta egyenlő adagokra osztható.
Csomagolás: PVC/PE/PVDC/Alu buborékcsomagolásban, dobozban.
Dobozonként 10 db, 30 db vagy 90 db filmtablettát tartalmaz.
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.
Kiszerelés: 120x PVC/Alu buborékcsomagolás Törzskönyvi szám: OGYI-T-22936/02
Gyógyszerek
 • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Sandoz Hungária
  • Hatóanyag: imatinib
  • ATC: Imatinib
  • Normatív TB támogatás:
  • Vényköteles:
  • Közgyógyellátásra adható:
  • Patikán kívül vásárolható:
  • EÜ támogatásra adható:
  • EÜ Kiemelt támogatás:
 • Üzemi baleset jogcím:
Fogyasztói ár: 93173Ft A feltüntetett ár tájékoztató jellegű, patikánként kisebb-nagyobb eltérés előfordulhat.
Kiemelt támogatás esetén térítési díj: 300 Ft
Normatív támogatás esetén téritési díj: 93173 Ft
Kiszerelés: 120x PVC/PE/PVDC/Alu buborékcsomagolás Törzskönyvi szám: OGYI-T-22936/04
Gyógyszerek
 • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Sandoz Hungária
  • Hatóanyag: imatinib
  • ATC: Imatinib
  • Normatív TB támogatás:
  • Vényköteles:
  • Közgyógyellátásra adható:
  • Patikán kívül vásárolható:
  • EÜ támogatásra adható:
  • EÜ Kiemelt támogatás:
 • Üzemi baleset jogcím:
Fogyasztói ár: 93173Ft A feltüntetett ár tájékoztató jellegű, patikánként kisebb-nagyobb eltérés előfordulhat.
Kiemelt támogatás esetén térítési díj: 300 Ft
Normatív támogatás esetén téritési díj: 93173 Ft

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +38 °C
Minimum: +15, +24 °C

Folytatódik a hőhullám. Sok napsütésre készülhetünk, néhol hőzivatarok kialakulása sem zárható ki. Délután 32, 38 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön is tovább tart a hőség, front nem érkezik. Gyakoriak lehetnek az alvásproblémák, valamint a fáradékonyság és a dekoncentráltság is. A szívbetegeket nagy terhelés éri, gyakoriak lehetnek a keringési problémák. Kerülje a tűző napsütést, és fontos gondoskodni a rendszeres folyadékpótlásról. Egyre többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén is, a tartós hőhullám extrém terhelést jelent. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)