CABOMETYX 60 mg filmtabletta

CABOMETYX 60 mg filmtabletta betegtájékoztatója

1. Milyen típusú gyógyszer a CABOMETYX és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Milyen típusú gyógyszer a CABOMETYX?

A CABOMETYX a kabozantinib hatóanyagot tartalmazó daganatellenes gyógyszer.

Az alábbi betegségek kezelésére javallt felnőtteknél:
- előrehaladott veserák, az úgynevezett előrehaladott vesesejtes karcinóma kezelésére
- májrák kezelésére olyan betegeknél, akiknél egy bizonyos rákellenes gyógyszer (szorafenib) már nem lassítja a betegséget.

A CABOMETYX nivolumabbal együtt adható előrehaladott veserák esetén. Fontos, hogy a nivolumab betegtájékoztatóját is elolvassa. Ha bármilyen kérdése van ezekről a gyógyszerekről, kérdezze meg kezelőorvosát.

Hogyan fejti ki hatását a CABOMETYX?
A CABOMETYX gátolja a receptor-tirozin-kináz (RTK) nevű fehérjék hatását. Ezek a fehérjék a sejtek növekedésében és az azokat ellátó új erek kialakulásában játszanak szerepet. Ezek a fehérjék nagy mennyiségben fordulhatnak elő daganatsejtekben, hatásuk gátlásával pedig a CABOMETYX lassíthatja a daganat növekedésének ütemét, és segít megakadályozni azt, hogy a daganat hozzájusson a számára szükséges vérmennyiséghez.


2. Tudnivalók a CABOMETYX szedése előtt

Ne szedje a CABOMETYX-et

- ha allergiás a kabozantinibre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A CABOMETYX szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha:

- magas a vérnyomása;
- aneurizmája (az érfal kiboltosulása és meggyengülése) vagy érfalrepedése van vagy volt;
- hasmenése van;
- nemrégiben jelentős vérzése volt;
- egy hónapon belül műtéte volt (vagy ha Önnél valamilyen sebészeti eljárást terveznek), beleértve a fogászati eljárásokat is;
gyulladásos bélbetegsége van (például Crohn-betegség vagy fekélyes vastagbélgyulladás (kolitisz ulceróza) vagy divertikulitisz);
- nemrég vérrög képződött a lábszárában, sztrókot vagy szívrohamot kapott
- pajzsmirigy-problémái vannak. A CABOMETYX-kezelés előtt és a kezelés alatt rendszeresen ellenőrizni kell a pajzsmirigy működését. Mondja el kezelőorvosának, ha könnyebben fárad, általánosságban gyakrabban fázik, mint más emberek, vagy a hangja elmélyül a gyógyszer szedése alatt. Ha az Ön pajzsmirigye nem termel elegendő pajzsmirigyhormont, akkor pajzsmirigyhormon- pótló kezelést kaphat;
- máj- vagy vesebetegségben szenved.

Mondja el kezelőorvosának, ha ezek bármelyike érinti Önt. Lehet, hogy ezek kezelést igényelnek, illetve kezelőorvosa dönthet a CABOMETYX adagjának megváltoztatása mellett, vagy a kezelést teljes egészében le is állíthatja. Lásd 4. pont: "Lehetséges mellékhatások".
Fogorvosának is el kell mondania, hogy a CABOMETYX-et szedi. Fontos a helyes szájápolás a CABOMETYX-kezelés alatt.

Gyermekek és serdülők
A CABOMETYX szedése gyermekek vagy serdülők esetében nem ajánlott. A CABOMETYX-nek a 18 évesnél fiatalabbakra gyakorolt hatása nem ismert.

Egyéb gyógyszerek és a CABOMETYX
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben alkalmazott egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is. Ennek oka, hogy a CABOMETYX hatással lehet bizonyos más gyógyszerek hatására. Ugyanakkor bizonyos gyógyszerek is hatással lehetnek a CABOMETYX hatására. Ez azt jelentheti, hogy kezelőorvosának meg kell változtatnia az Ön által szedett adago(ka)t. Tájékoztatnia kell kezelőorvosát minden, az Ön által alkalmazott gyógyszerről, különös tekintettel az alábbiakra:

- Gombás fertőzések kezelésére használt gyógyszerek, például itrakonazol, ketokonazol és pozakozanol
- Bakteriális fertőzések kezelésére használt gyógyszerek (antibiotikumok), például eritromicin, klaritromicin és rifampicin
- Allergia elleni gyógyszerek, például fexofenadin
- Angina pektorisz (mellkasi fájdalom a szív elégtelen vérellátása miatt) kezelésére használt gyógyszerek, például ranolazin
- Epilepszia vagy görcsrohamok kezelésére használt gyógyszerek, például fenitoin, karbamazepin és fenobarbitál
- Közönséges orbáncfüvet (Hypericum perforatum) tartalmazó gyógynövénykészítmények, amelyeket néha depresszió vagy a depresszióval összefüggő olyan állapotok kezelésére használnak, mint a szorongás
- Véralvadásgátlásra használt gyógyszerek, például warfarin és dabigatrán-etexilát
- A magas vérnyomás vagy egyéb szívproblémák kezelésére használt gyógyszerek, például aliszkirén, ambriszentán, digoxin, talinolol és tolvaptán
- Cukorbetegség kezelésére használt gyógyszerek, például szaxagliptin és szitagliptin
- A köszvény kezelésére használt gyógyszerek, például kolchicin
- A HIV vagy AIDS kezelésére használt gyógyszerek, például efavirenz, ritonavir, maravirok és emtricitabin
- Az átültetett szerv kilökődésének megakadályozására használt gyógyszerek (ciklosporin), valamint a ciklosporin-alapú kezelési sémák reumás ízületi gyulladás vagy pikkelysömör esetén

A CABOMETYX egyidejű alkalmazása étellel és itallal
Amíg ezt a gyógyszert szedi, ne fogyasszon grépfrúttartalmú termékeket, mivel azok megemelhetik vérében a CABOMETYX szintjét.

Terhesség, szoptatás és termékenység

Amíg CABOMETYX-szel kezelik, ne essen teherbe.
Ha Ön vagy partnere teherbe eshet, a kezelés során és a kezelés befejezését követő legalább 4 hónapig használjon megfelelő fogamzásgátlást.
Kezelőorvosával beszéljen arról, hogy a fogamzásgátlás milyen módszerei a megfelelőek, amíg a CABOMETYX-et szedi (lásd fent az "Egyéb gyógyszerek és a CABOMETYX" pontot is).

Mondja el kezelőorvosának, ha Ön vagy partnere terhes lesz, illetve azt tervezi, hogy teherbe esik, mialatt CABOMETYX-szel kezelik.

A CABOMETYX szedése ELŐTT beszéljen kezelőorvosával, ha Ön vagy partnere gyermeket szeretne, illetve ha gyermekszülést tervez a kezelés befejezését követően. Lehetséges, hogy a CABOMETYX-kezelés befolyásolja a termékenységét.

A CABOMETYX-et szedő nők nem szoptathatnak a kezelés alatt, és legalább 4 hónapig a kezelés befejezését követően, mivel a kabozantinib és/vagy metabolitjai kiválasztódhatnak az anyatejbe, és káros hatással lehetnek gyermekére.

Ha a CABOMETYX-et szájon át alkalmazandó fogamzásgátlók alkalmazása alatt szedi, lehet, hogy a szájon át alkalmazandó fogamzásgátlók hatásukat veszíthetik. A CABOMETYX szedése alatt, és legalább 4 hónapig a kezelés befejezése után mechanikus fogamzásgátlót (például gumióvszer vagy pesszárium) is alkalmaznia kell.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Gépkocsivezetéskor vagy gépek kezelésekor legyen óvatos. Tartsa szem előtt, hogy a CABOMETYX- kezelés Önnél fáradtságot vagy gyengeséget válthat ki, és befolyásolhatja gépjárművek vezetéséhez vagy a gépek kezeléséhez szükséges képességeit.

A CABOMETYX laktózt tartalmaz
A CABOMETYX laktózt (egy cukorfajtát) tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa arról tájékoztatta Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, a készítmény alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával.

A CABOMETYX nátriumot tartalmaz
A készitmény kevesebb, mint 1 mmol (23 mg) nátriumot tartalmaz tablettánként, azaz gyakorlatilag "natriummentes".


3. Hogyan kell szedni a CABOMETYX-et?

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Ennek a gyógyszernek a szedését addig kell folytatnia, amíg kezelőorvosa a kezelés leállítása mellett nem dönt. Ha Önnél súlyos mellékhatások lépnek fel, kezelőorvosa dönthet adagjának megváltoztatása vagy a kezelésnek az eredetileg tervezettnél korábban történő abbahagyása mellett. Kezelőorvosa elmondja Önnek, hogy szükség van-e adagjának módosítására.

A CABOMETYX-et naponta egyszer kell szedni. A szokásos adag 60 mg, kezelőorvosa azonban majd segít eldönteni, hogy ez-e az Ön számára megfelelő adag.
Amikor a CABOMETYX-et nivolumabbal együtt adják előrehaladott veserák kezelésére, a CABOMETYX javasolt adagja naponta egyszer 40 mg.

Nem szabad
a CABOMETYX-et étellel bevenni. Ne egyen semmit a CABOMETYX adagjának bevételét megelőző legalább 2 órában és a bevételt követő 1 órában. A tablettát egy teli pohár vízzel kell lenyelnie. Ne törje össze a tablettákat.

Ha az előírtnál több CABOMETYX-et vett be
Ha az előírtnál több CABOMETYX-et vett be, beszéljen kezelőorvosával, vagy azonnal keresse fel a tablettákkal és ezzel a betegtájékoztatóval együtt a kórházat.

Ha elfelejtette bevenni a CABOMETYX-et
- Ha még legalább 12 óra van hátra a következő adagig, akkor vegye be a kimaradt adagot, amint eszébe jut. A következő adagot a szokásos időben vegye be.
- Ha a következő adag kevesebb mint 12 óra múlva esedékes, akkor ne vegye be a kimaradt adagot. A következő adagját a szokásos időben vegye be.

Ha idő előtt abbahagyja a CABOMETYX alkalmazását
A kezelés abbahagyása leállíthatja a gyógyszer hatását. Ne hagyja abba a CABOMETYX-kezelést, csak akkor, ha ezt megbeszélte kezelőorvosával.

Amikor a CABOMETYX-et nivolumabbal kombinálva alkalmazzák, akkor Ön először nivolumabot, majd CABOMETYX-et kap.

Kérjük, olvassa el a nivolumab betegtájékoztatóját a gyógyszer alkalmazásának megértése érdekében. Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát.


4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Ha mellékhatást tapasztal, kezelőorvosa elmondhatja, hogy a CABOMETYX-et kisebb adagban kell szednie. Kezelőorvosa más gyógyszereket is felírhat, amelyek segítenek a mellékhatások enyhítésében.

Azonnal mondja el kezelőorvosának, ha a következő mellékhatások bármelyikét észleli - lehet, hogy sürgős orvosi kezelést igényel:
- Tünetek, beleértve a hasi fájdalmat, hányingert, hányást, székrekedést vagy lázat. Ezek a gyomor-bélrendszeri perforációnak, a gyomor- vagy bélfal esetlegesen életveszélyes átfúródásának tünetei lehetnek.
- Súlyos vagy elállíthatatlan vérzés az alábbi tünetekkel: vérhányás, fekete színű széklet, véres vizelet, fejfájás, vér felköhögése.
- Duzzanat, fájdalom a kézben és a lábban vagy légszomj.
- Nem gyógyuló seb.
- Görcsrohamok, fejfájás, zavartság vagy koncentrálási nehézség. Lehet, hogy ezek a poszterior reverzibilis enkefalopátia szindrómának (PRES) nevezett állapot jelei. A PRES ritka mellékhatás (1000 betegből legfeljebb 1-et érinthet).
- Álmosság, zavartság vagy eszméletvesztés. Ezek májproblémáknak tulajdoníthatóak.
- Fájdalom jelentkezése a szájban, a fogakban és / vagy az állkapocsban, duzzanat vagy sebek kialakulása a szájban, zsibbadás vagy nehézségérzet az állkapocsban, vagy egy fog meglazulása. Ezek az állkapocs csontkárosodásának (oszteonekrózis) jelei lehetnek.

További mellékhatások a CABOMETYX önmagában való alkalmazásakor:

Nagyon gyakori mellékhatások
(10 betegből több mint 1 beteget érinthet)

- Emésztőrendszeri panaszok, beleértve a hasmenést, hányingert, hányást, székrekedést, emésztési zavar, hasfájást
- Hólyagok, a kéz vagy a talp esetében fellépő fájdalom, kiütés vagy bőrpír
- Étvágycsökkenés, testtömegcsökkenés, megváltozott ízérzékelés
- Fáradtság, gyengeség, fejfájás, szédülés
- Hipertónia (magas vérnyomás)
- Vérszegénység (túl kevés vörösvértest a vérben)
- Alacsony vérlemezke-szám.
- A szájat vagy torkot érintő pirosság, duzzanat vagy fájdalom
- A beszéd nehézsége, rekedtség, köhögés
- Az általános egészségi állapot és a szervek (köztük a máj és a vese) működésének vizsgálatára használt laboratóriumi vizsgálatok eredményeiben bekövetkezett változások, alacsony elektrolitszintek a vérben (például magnézium vagy kálium)
- Légszomj
- Csökkent pajzsmirigyműködés, melynek tünetei a következők lehetnek: fáradtság, súlygyarapodás, székrekedés, hidegség érzete és száraz bőr
- A lábak és a karok duzzanata
- Fájdalom a karokban, a kezekben, a lábszárban vagy a lábfejben
- Alacsony albuminszint a vérben

Gyakori mellékhatások (10 betegből legfeljebb 1 beteget érinthet)

- Tályog (duzzadással és gyulladással kísért gennygyülem)
- Kiszáradás (dehidráció)
- Nyelési nehézség
- Fülzúgás (tinnitusz)
- Vérrögök a vérerekben és a tüdőben
- Alacsony fehérvérsejtszám
- Emelkedett vagy csökkent vércukorszint
- A kalcium, a nátrium és a foszfát szintjének csökkenése a vérben
- A kálium szintjének emelkedése a vérben
- A bilirubin szintjének emelkedése a vérben (ami sárgaságot / a bőr vagy a szem besárgulását okozhatja)
- Az amilázszint emelkedése a vérben
- A lipázszint emelkedése a vérben
- A vér koleszterin- vagy trigliceridszintjének emelkedése
- Zsibbadás, bizsergés, égő érzés vagy fájdalom a végtagokban
- Fájdalmas szövetszakadás vagy a test szöveteinek kóros összeköttetése (sipoly/fisztula)
- A gyomor és a nyelőcső refluxbetegsége (a gyomorsav visszaáramlása)
- Aranyér
- Szájszárazság és fájdalom a szájüregben
- Májproblémáknak tulajdonítható álmosság, zavartság vagy eszméletvesztés
- Száraz bőr, a bőr erős viszketése, akne
- A bőr külső rétegének megvastagodása
- Hajhullás és -ritkulás (alopécia), hajszínváltozás
- Fájdalom az ízületekben, izomgörcsök
- Fehérje a vizeletben (laboratóriumi vizsgálattal kimutatható)
- Égő vagy szúró érzés a nyelvben

Nem gyakori mellékhatások (100 betegből legfeljebb 1 beteget érinthet)

- Görcsrohamok
- Hasnyálmirigy-gyulladás
- A májból áramló epe mennyiségének csökkenése
- Az állkapocs csontjának károsodása
- Sebszövődmények

Nem ismert gyakoriságú mellékhatások (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatok alapján nem becsülhető meg)

- Agyi érkatasztrófa (sztrók)
- Szívroham
- Az érfal kiboltosulása és meggyengülése vagy érfalrepedés (aneurizma és artéria-disszekció).

A következő mellékhatásokat jelentették a CABOMETYX és a nivolumab kombinációjának alkalmazása során:

Nagyon gyakori mellékhatások
(10 betegből több mint 1 beteget érinthet)

- Felső légúti fertőzések
- Csökkent pajzsmirigyműködés, melynek tünetei a következők lehetnek: fáradtság, testsúlygyarapodás, székrekedés, hidegség érzete és száraz bőr
- Fokozott pajzsmirigyműködés, melynek tünetei a következők lehetnek: szapora szívverés, izzadás és testsúlycsökkenés
- Csökkent étvágy, megváltozott ízérzékelés
- Fejfájás, szédülés
- Magas vérnyomás (hipertónia)
- A beszéd nehézsége, rekedtség, köhögés és légszomj
- Emésztőrendszeri panaszok, beleértve a hasmenést, hányingert, hányást, emésztési zavart, hasfájást és székrekedést
- A szájüreget vagy torkot érintő pirosság, duzzanat vagy fájdalom (szájgyulladás)
- Bőrkiütés, olykor hólyagokkal, viszketéssel, a kéz vagy a talp területén fellépő fájdalom, kiütés vagy bőrpír
- Fájdalom az ízületekben (artralgia), izomgörcsök, izomgyengeség és izomfájdalom
- Fehérje a vizeletben (teszttel kimutatható)
- Fáradtság vagy gyengeségérzet, láz, duzzanat (ödéma)

Gyakori mellékhatások (10 betegből legfeljebb 1 beteget érinthet)

- Súlyos tüdőfertőzés (tüdőgyulladás)
- Egyes fehérvérsejtek, az úgynevezett eozinofilek számának növekedése
- Allergiás reakció (beleértve az anafilaxiás reakciót is)
- A mellékvesék (a vesék felett elhelyezkedő mirigyek) által termelt hormonok termelődésének csökkenése
- Kiszáradás (dehidráció)
- Ideggyulladás (zsibbadást, gyengeséget, bizsergető vagy égető fájdalmat okoz a karokban és a lábakban)
- Fülcsengés (tinnitusz)
- Száraz szem és homályos látás
- Változások a szívverés ritmusában vagy ütemében, gyors pulzusszám
- Vérrögök az erekben
- Tüdőgyulladás (pneumonitisz, amelyet köhögés és légzési nehézség jellemez), vérrögök a tüdőben, folyadék a tüdő körül
- Orrvérzés
- Vastagbélgyulladás (kolitisz), szájszárazság, szájüregi fájdalom, gyomorgyulladás (gasztritisz) és aranyér
- Májgyulladás (hepatitisz)
- Száraz bőr és súlyos bőrviszketés
- Hajhullás és a haj elvékonyodása (alopécia), hajszínváltozás
- Ízületi gyulladás (artritisz)
- Veseelégtelenség (beleértve a veseműködés hirtelen megszűnését)
- Fájdalom, mellkasi fájdalom

Nem gyakori mellékhatások (100 betegből legfeljebb 1 beteget érinthet)

- A nivolumab nevű gyógyszer infúziójával kapcsolatos allergiás reakciók
- Az agy tövében elhelyezkedő agyalapi mirigy gyulladása (hipofizitisz), a pajzsmirigy duzzanata (tireoiditisz)
- Átmeneti ideggyulladás, amely fájdalmat, gyengeséget és bénulást okoz a végtagokban (Guillain-Barré-szindróma); izomgyengeség és fáradtság sorvadás (atrófia) nélkül (miaszténia szindróma)
- Az agy gyulladása
- Szemgyulladás (amely fájdalmat és vörösséget okoz)
- A szívizom gyulladása
- Hasnyálmirigy-gyulladás (pankreatitisz), bélfalátfúródás (perforáció), égő vagy fájdalmas érzés a nyelvben (glosszodinia)
- Bőrbetegség megvastagodott vörös bőrfoltokkal, gyakran ezüstös pikkelyekkel (pikkelysömör)
- Csalánkiütés (viszkető bőrkiütés)
- Izomgyengeség, érzékenység, amelyet nem testmozgás okoz (miopátia), az állkapocscsont károsodása, fájdalmas szakadás vagy a test szöveteinek rendellenes összekapcsolódása okozta sipoly (fisztula).
- A vese gyulladása

Változások a laboratóriumi vizsgálati eredményekben
A CABOMETYX nivolumabbal kombinációban alkalmazva változásokat okozhat az Ön orvosa által előírt laboratóriumi vizsgálatok eredményeiben. Ezek az eltérések az alábbiak lehetnek:
- Kóros májfunkciós tesztek (a vérben a glutamát-oxálacetát-transzamináz, a glutamát-piruvát- transzamináz vagy az alkalikus foszfatáz májenzimek megnövekedett mennyisége, a bilirubin nevű salakanyag magasabb szintje a vérben)
- Kóros vesefunkciós tesztek (megnövekedett kreatinin-mennyiség a vérben)
- Magas vércukorszint (hiperglikémia) vagy alacsony vércukorszint (hipoglikémia)
- A vörösvérsejtek (amelyek oxigént szállítanak), fehérvérsejtek (amelyek fontosak a fertőzés leküzdésében) vagy a vérlemezkék (a véralvadást elősegítő sejtek) számának csökkenése
- A zsírokat lebontó enzim és a keményítőt lebontó enzim emelkedett szintje
- A foszfátszint csökkenése
- Megnövekedett vagy csökkent kalciumszint vagy káliumszint
- A magnézium vagy a nátrium vérszintjének emelkedése vagy csökkenése
- A testsúly csökkenése
- A vér trigliceridszintjének emelkedése
- A vér koleszterinszintjének emelkedése

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti a https://mellekhatas.ogyei.gov.hu/ weboldalon.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.


5. Hogyan kell a CABOMETYX-et tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A buborékcsomagoláson és a dobozon, illetve az üveg címkéjén feltüntetett lejárati idő (EXP) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.


6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a CABOMETYX?

A készítmény hatóanyaga a kabozantinib (S)-malát.

CABOMETYX 20 mg filmtabletta: 20 mg kabozantinibbel egyenértékű kabozantinib (S)-malátot tartalmaz tablettánként.
CABOMETYX 40 mg filmtabletta: mg kabozantinibbel egyenértékű kabozantinib (S)-malátot tartalmaz tablettánként.
CABOMETYX 60 mg filmtabletta: 60 mg kabozantinibbel egyenértékű kabozantinib (S)-malátot tartalmaz tablettánként.

Egyéb összetevők:

- A tabletta összetevői: mikrokristályos cellulóz, vízmentes laktóz, hidroxipropil-cellulóz, kroszkarmellóz-nátrium, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát (lásd a 2. pontot a laktóztartalomra vonatkozóan)
- Filmbevonat: hipromellóz, titán-dioxid (E171), triacetin, sárga vas-oxid (E172)

Milyen a CABOMETYX külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

CABOMETYX 20 mg filmtabletta
Sárga, kerek, bemetszés nélküli, egyik oldalán "XL", másik oldalán "20" jelöléssel. CABOMETYX 40 mg filmtabletta
Sárga, háromszög alakú, bemetszés nélküli, egyik oldalán "XL", másik oldalán "40" jelöléssel.
CABOMETYX 60 mg filmtabletta
Sárga, ovális alakú, bemetszés nélküli, egyik oldalán "XL", másik oldalán "60" jelöléssel.

A CABOMETYX a következő kiszerelésben érhető el: 30 filmtablettát tartalmazó műanyag flakon. A műanyag flakon 3 db szilikagél tartalmú nedvszívószeres kis tartályt tartalmaz. Tartsa a tartályokat a flakonban, és ne nyelje le azokat.
Kiszerelés: 30x hdpe tartályban Törzskönyvi szám: EU/1/16/1136/006
Gyógyszerek
 • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Ipsen Pharma
  • Hatóanyag: cabozantinib
  • ATC: Cabozantinib
  • Normatív TB támogatás:
  • Vényköteles:
  • Közgyógyellátásra adható:
  • Patikán kívül vásárolható:
  • EÜ támogatásra adható:
  • EÜ Kiemelt támogatás:
 • Üzemi baleset jogcím:
Fogyasztói ár: 1541135Ft A feltüntetett ár tájékoztató jellegű, patikánként kisebb-nagyobb eltérés előfordulhat.
Kiemelt támogatás esetén térítési díj: 300 Ft
Normatív támogatás esetén téritési díj: 1541135 Ft

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: -2, +3 °C
Minimum: -10, -5 °C

Sok napsütés lesz, de csapadék nem valószínű. Többfelé élénk, északkeleten erős lökések kísérik az északias szelet, -2, 3 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden nem jön front, de a markáns hideg miatt nagyon gyakoriak lehetnek a keringési- és vérnyomáspanaszok, a fokozottan érzékenyek pedig görcsös fejfájást tapasztalhatnak. Az ízületi bántalmak tartósnak bizonyulnak, nagy a megfázásveszély is. A napsütés azonban javítja a hangulatot és a közérzetet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: