Robotelefántot állítottak szolgálatba egy indiai templomban

Robotelefánt végez bizonyos feladatokat a dél-indiai Kerala állam egyik templomának szertartásain.

A teljesen élethű robotelefántot azért állították fel Trisúr városának krisna templomában, mert fogadalmukhoz híven nem használnak többé élő állatot semmilyen ünnepségen. Az állatokra háruló bizonyos feladatokat ugyanis kegyetlenségnek tartják a városban – írja a BBC. A robotelefánt a People for Ethical Treatment of Animals (PETA) indiai szervezete és Parvati Tiruvotu indiai színész közös adományából épült meg. "Itt az ideje, hogy hatásosabb lépéseket tegyünk az állatok ellen való ilyen visszaélések megállítása érdekében, és hogy az állatoknak tiszteletteljes és méltóságteljes életet biztosítsunk" – tette közzé a szervezet.

A leláncolt, felnyergelt és feldíszített elefántok kultikus szerepet játszanak a keralai krisna szertartások során. Ezeket az állatokat gyakran izoláltan tartják és bántalmazzák. Kerala államban él a fogságban élő indiai elefántok mintegy ötöde, 500 példány. Állatvédő szervezetek hosszú ideje kampányolnak az itt élő állatok körülményeinek javítása érdekében. Keralában ugyanis 2018 és 2023 között 138 fogságban tartott elefánt pusztult el. A most szolgálatba állított robotelefánt több mint három méter magas, nyolcszáz kiló és vasból van. Rajkumar Namboothiri, a templom papja örömmel fogadta a templom új lakóját, és arra biztatta paptársait, hogy szerezzenek be egy hasonlót.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +24 °C
Minimum: +11 °C

A keleti országrészben este még felhős lehet az ég, és egy-egy zápor sem kizárt, majd lassan ott is felszakadozik a felhőzet. Hajnalra a középső tájakon - egy összeáramlás mentén - alacsonyszintű felhőzet képződhet, illetve foltokban köd is kialakulhat. Az északias szelet élénk, főként északkeleten akár erős lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok között várható, ugyanakkor a derült, szélvédett északi völgyekben 5, 8 fokig is lehűlhet a levegő. Hidegfront érkezik, de jelentős időjárásváltozást nem okoz.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra