Megugrott a zöld rendszámos autók száma

Március végéig már csaknem 50 ezerre nőtt a zöldrendszámos autók száma a magyar utakon.

Az év elejei bezuhanást követően februárban már látszódott egy gyenge éledezés a hazai zöld rendszámos gépjármű-regisztrációkban, arra azonban talán kevesen számítottak, hogy március végére ilyen mértékben megugrik majd az újonnan forgalomba helyezett, környezetkímélő autók száma Magyarországon - írja a Villanyautósok oldala.

Nincs különbség női és férfi sofőr között Az autóvezetésben sokan a mai napig különbséget tesznek az urak és a hölgyek között. Vélt és valós eltérésekre alapozva erősítik a sztereotípiát, miszerint a férfiak macsók, a nők pedig ügyetlenek a volán mögött. Korábbi cikkünkben utánajártunk, van-e különbség a nemek vezetéstechnikai adottságai között.

Rekordközeli eladások az elektromos autókból

A villanyautók számának hirtelen növekedése jelentette a legnagyobb meglepetést: az 5E kategóriába sorolt gépjárművekből idén márciusban 1521 darabot vezettek be az adatbázisba. Ez mindössze egyetlen egy darabbal marad el a mindenkori, tavaly decemberben elért rekordtól, 73 százalékkal nagyobb, mint a februári adat, és majdnem 3-szorosa (288,6 százalék) az egy évvel korábbi értéknek.

Magyarországon is egyre több a zöld rendszámos jármű. Fotó: Getty Images
Magyarországon is egyre több a zöld rendszámos jármű. Fotó: Getty Images

Összesen 2238 járműre illesztették fel a zöld rendszámpárt idén márciusban, ami megdöntötte a tavaly decemberi 2088 darabos rekordot. Összehasonlítva 2021 márciusával, most majdnem a kétszeresével (199 százalék) bővült a zöld rendszámos állomány - olvasható a honlapon.

Március végével 47859-re nőtt a megkülönböztető színű rendszámtáblát viselő járművek száma az utakon. Tisztán elektromos autóból 24795 darabbal találkozhatunk, hatótávnövelő elektromosból 14500 példány használja az utakat, plug-in hibridből 8476-ot láthatunk, egyéb zéró kibocsátású járműből pedig immár 3 darab van az országban.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +12 °C
Minimum: +3 °C

A gomolyfelhők összeesnek, a nyugat felől érező frontális felhőzet pedig fokozatosan szétesik. Néhol nem zárható ki gyenge eső, zápor. A délnyugatira, délire forduló szél mérséklődik. Késő estére 2 és 8 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásra napközben nem kell számítani, a frontérzékenyek számára is nyugodtak lesznek az időjárási viszonyok.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra