Rengeteg hamis gyógyszert találtak

Rekordmennyiségű, 3,8 millió doppingszert, hamisított gyógyszert és étrend-kiegészítőket foglaltak le egy harminchárom ország bevonásával végzett rendőrségi akció keretében, amelynek során tizenhét, a tiltott szerek előállításával és kereskedelmével foglalkozó bűnözői csoportot számoltak fel - közölte az Európai Unió rendőri együttműködést koordináló szervezete (Europol).

Legális doppingszerek: ezekkel élnek olimpikonjaink - részletek itt!

A sport becsületének megőrzése, illetve a sportolók egészségének megóvása érdekében folytatott nyomozás keretében mintegy 1400 vizelet- és vérmintát vettek, valamint több mint ezer embert hallgattak ki. A vizsgálat során kilenc illegális laboratóriumot számoltak fel, közel 240 embert állítottak elő és mintegy 840 bírósági eljárást indítottak világszerte.

dppingszer, doppingolás, illegális teljesítménynövelő, biciklis, kerékpáros, testépítő,
A kerékpárosok és a testépítők körében a leggyakoribb a doppingolás. Fotó: 123rf

A nyers szteroidpor a legnépszerűbb

A gyors izomnövelés érdekében, főként testépítők körében használt szerek illegális előállításának és kereskedelménak felszámolására összpontosító művelet során több mint 24 tonna egészségre ártalmas, nem megfelelő kémiai anyagok felhasználásával készített nyers szteroidport foglaltak le. A termékeket az interneten, a feketepiac más platformjain és az utcán értékesítették a bűnözők.

A Magyarországon és Spanyolországban működő irodák által összegyűjtött információk alapján megállapították, hogy a nem hivatásos sportolók, főként kerékpárosok és testépítők körében egyre elterjedtebb a szteroid edzőtermi vásárlása, amelyet a kereskedők Ázsiából vagy kelet-európai piacokról szereznek be. Az illegális beszerzés egyik fő területe a közösségi média, ahol illegális online "gyógyszertárak" működnek az egyre növekvő igény kielégítésére.

A doppingszerek, hamisított gyógyszerek és étrend-kiegészítők gyártásának és kereskedelmének felderítésére indított Viribus nevű rendőrségi műveletben 23 uniós tagállam, valamint 10 további ország vett részt.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)