Rákkeltő kakaót hívtak vissza

Káros anyagokat tartalmazó kakaókészítményt vontak ki a forgalomból - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Veszélyes chipset hívnak vissza - olvassa el a részleteket!

A Nébih szakemberei megállapították, hogy a Tesco saját márkás terméknek túl magas a PAH-tartalma. Ez azt jelenti, hogy a határérték fellett tartalmaz rákkeltőként és lehetséges rákkeltőként nyilván tartott policiklusos aromás szénhidrogéneket. A környezetben mindenütt megtalálhatók ilyen anyagok, és az emberi szervezetbe is elkerülhetetlenül bejutnak, fogyasztásukat azonban a lehető legalacsonyabb szinten kell tartani - hívta fel a figyelmet a hatóság.

kakaó, kakaópor, rákkeltő anyag, PAH, termékvisszahívás, Nébih
Rákkeltő kakaót hívtak vissza. Nézzük meg, mit vettünk Fotó: Getty Images

Aki vett belőle, vigye vissza

A mért értékek miatt a Tesco visszahívja a 200 grammos kiszerelésben kapható, 10-12 százalék kakaóvaj-tartalmú "Tesco zsírszegény kakaópor" nevű terméket. Az értintett termékek minőségmegőrzési ideje 2022. 09. 09., tételazonosítója L:0322. Az áruházlánc arra kéri a vásárlókat, hogy vigyék vissza a boltokba a megvásárolt termékeket. A kakaópor árát visszafizetik.

A Tesco folyamatosan ellenőrzi a beszállítóit, együttműködik a hatóságokkal, indokolt esetben pedig azonnal visszahívja az üzleteiből a kifogásolható árukat - közölte az áruházlánc.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: