Összefogás indult az egészségügyben dolgozókért

A Fogjunkössze.hu oldalon százezer, a COVID osztályokon lévő egészségügyben dolgozót és családjaikat szeretnék támogatni olyan felajánlásokkal, amelyekkel megkönnyíthetik a hétköznapjaikat.

Sokan nehezen éljük meg a vírushelyzet okozta bezárkózást: nincsenek programok, szórakozási lehetőségek, baráti találkozók. Azonban mi mégis együtt lehetünk a családunkkal, tanulhatunk vagy játszhatunk a gyerekkel, nagyokat főzhetünk, és az ünnepek alatt is együtt lehetünk szeretteinkkel. Vannak azonban olyanok, akiknek még a szokásosnál is kevesebb jut ebből, akik most is épp azért küzdenek, hogy mi mindannyian egészségesek maradhassunk. Olyan egészségügyben dolgozó emberekről beszélünk, akik minden nap erejükön felül teljesítenek, akik nélkülözhetetlenek számunkra. Az ő megsegítésükre indult útjára a Fogjunkössze.hu oldal.

Támogassuk a frontvonalban dolgozókat! A közösség erejében bízva a HáziPatika.com is elindított egy facebookos csoportot, hogy platformot biztosítson az egészségügyben dolgozók megsegítésére. A "Támogatom a frontvonalban dolgozókat" nevű csoportban a frontvonalban dolgozók, és a támogatni szándékozók is jelezhetik, milyen módon segíthetné a társadalom a járvány ellen küzdőket. Kattintson a részletekért!

Pénzadományokat és lakhatási segítséget is várnak

"Nap, mint nap látom a betegeket és a kollégáimat. Látom a küzdelmet, amelyet a munkatársaim mindannyiunkért, az egészségünkért, a jövőnkért folytatnak, miközben a saját családjukat háttérbe szorítják, hiszen rájuk már nem marad idő. Nincsenek közös játékok, elmarad a filmnézés, a közös étkezés" - nyilatkozta dr. Ficzere Andrea orvos, a fogjunkossze.hu megálmodója. Ez az időszak ráadásul nem csupán nekik, hanem a családtagjaik számára is kemény próbatételt jelent. Sok egészségügyi dolgozó több napra csomagol, mert nem tudja, meddig tart majd a műszakja. Gyakran előfordul, hogy akár napokig nem látják a családjukat.

Az egészségügyben dolgozóknak minden segítség fontos lehet. Fotó: Getty Images
Az egészségügyben dolgozóknak minden segítség fontos lehet. Fotó: Getty Images

"Nagyságrendileg százezer olyan szakdolgozóról, valamint az intézmények működését biztosító munkatársról, takarítókról, karbantartókról és családtagjaikról van szó, akik minden nap érzik a jelenlegi helyzet súlyát. Ezeknek az embereknek szeretnénk egy értékes köszönetcsomaggal meghálálni a kitartásukat. Az összegyűlt pénzadományokat a családok számára fontos eszközökre, élményekre, és rekreációra szeretnénk fordítani" - hangsúlyozta dr. Ficzere Andrea.

A pénzadományon kívül felajánlásokra is van lehetőség; a takarítástól kezdve, a lakhatás és gyermekfelügyelet biztosításán át, egészen az élelmiszereken és termékadományokon keresztül, a családi programok felajánlásáig sok minden más szóba jöhet. "Elsősorban olyan dolgozók családjait szeretnénk támogatni a kampány keretében, akik a COVID ellátásban dolgoznak nap, mint nap. Emellett előtérbe helyezzük a nagyobb munkaterhet viselőket és a nehezebb körülmények között élő családokat. Köszönöm, hogy ha csak egy kevéssel is, de minél többen segíteni tudnak abban, hogy megvalósíthassuk a kitűzött célt" - mondta el a kezdeményezés megálmodója.

Az adományokat és felajánlásokat a fogjunkossze.hu weboldalon keresztül fogadják. A pénzadományokat az oldalon elhelyezett bankkártyás fizetési lehetőséggel, valamint banki átutalással lehet eljuttatni. A különböző felajánlásokhoz pedig egy-egy rövid adatbekérő kitöltése szükséges.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: