Meglepő történetek: sztárok sebhelyekkel

A legtöbb híresség számára fontos, hogy mindig tökéletes külsővel jelenjen meg a nyilvánosság előtt, azonban vannak olyanok, akik a sebhelyeiket nem rejtik el, hanem büszkén viselik ezeket. Most néhány érdekes történetet is megismerhetünk.

A 21 Jump Street, a Pénzcsináló és a Wall Street farkasa című filmek Oscar-díjra jelölt sztárjának, Jonah Hillnek a jobb karján van egy meglehetősen nagy sebhely. Mint azt Hill egy interjúban elmondta, a sebet 15 éves korában szerezte.

„Rossz társaságba keveredtem, füveztem, egyre rosszabbak lettek a jegyeim, minden időmet gördeszkázással töltöttem. Egy éjszaka elkötöttünk egy kocsit az egyik haverommal. A kocsi felborult és több métert csúszott az oldalán – azon az oldalon, ahol én ültem, és ahol az ablakon kikönyököltem. A kórházban ébredtem fel, ahol két orvos arról beszélt, vajon amputálni kell-e a karomat” – mesélte a színész.

Vérzik a feje?
A fejsérüléseket több csoportra oszthatjuk aszerint, hogy látható vagy nem látható vérzés, illetve töréssel jár-e. Így kezelje szakszerűen!

Harrison Fordnak az állán van egy jellegzetes sebhely - több filmjében, így az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovagban valamint a Dolgozó lányban is különböző magyarázatokat kaphatunk arra, mi okozta. A valóságban a színész 1964-ben, egy autóbalesetben szerezte a sebet: már vezetés közben próbálta bekapcsolni a biztonsági övét, de elveszítette az uralmát az autója felett és nekiütközött egy telefonpóznának, az arcát pedig összezúzta a kormánykerék.

Katalin hercegné rejtett sebe
Katalin hercegné rejtett sebe

Katalinnak, Cambridge hercegnőjének a bal halántékán látható egy hosszú sebhely. A brit királyi család szóvivője annyit volt hajlandó elárulni, hogy a hercegnőn gyermekkorában egy komoly műtétet hajtottak végre, ám semmilyen további részletet nem mondtak el a heggel kapcsolatban. John Scurr, a londoni Lister kórház sebésze szerint biztosan nem komoly betegségről van szó, ő inkább egy eltávolított anyajegyre gyanakszik, bár egy anyajegyhez képest a heg elég hosszú. Érdekes módon Vilmos hercegnek is van egy sérülése az arca bal oldalán - ő tizenhárom évesen, golfozás közben szerezte a sebet, amiért később Harry Potternek is csúfolták.

Az amerikai komikának, Tina Feynek (aki többek között a Golden Globe díjátadó műsorvezetője is volt), az arcán van egy meglehetősen nagy sebhely. A színésznő öt éves volt, amikor egy idegen megtámadta őt az otthonuk kertjében és egy késsel összekaszabolta az arcát. A támadót soha nem találták meg.

Az Elemi ösztön sztárjának, Sharon Stone-nak a nyakán húzódik egy sebhely. A színésznő gyermekkorában szerezte: lovaglás közben beleakadt egy kifeszített szárítókötélbe, mely feltépte a nyakát.

Catherine Zeta-Jones, a Chicago és a Terminál Oscar-díjas főszereplője gyermekkorában kapott el egy súlyos fertőzést, mely a légzését is befolyásolta, ezért gégemetszést kellett rajta végrehajtani. A színésznőnek többen javasolták, hogy távolíttassa el a nyakánál lévő sebhelyet, de ő azt nyilatkozta, ez a sebhely mindig emlékeztetni fogja arra, mennyire törékeny is az élete.

A Grammy-díjas énekesnek, Sealnek az arcán vannak igen jellegzetes hegek. Az énekesnél tinédzserkorában alakult ki a discoid lupus erythematosus (DLE) nevű autoimmun betegség, melynél a napfény hatására bőrelváltozások jelenhetnek meg, elsősorban az arcon, pillangószárny alakban. A betegségnél az immunsejtek a bőrt magát támadják meg, gyulladást, nehezen gyógyuló, mély hegeket maguk után hagyó sebeket okozva.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +19, +25 °C
Minimum: +4, +11 °C

A reggeli ködfoltok feloszlása után változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad szél, 19, 25 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Csütörtökön tovább tart a frontmentes idő. A nagy napi hőingás vérnyomás-ingadozást válthat ki, emellett a migrénhajlam fokozódására is készülni kell. A kopásos ízületi bántalmak a hajnali órákban lehetnek a legintenzívebbek. A fokozottan érzékenyek tartós tünetekre számítsanak. Érdemes megnézni a meteogyógyász alábbi napi tanácsait is! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: