Kosz, rozsda, cigicsikkek: undorító pékségre csapott le a Nébih

Súlyos higiéniai problémákat és nyomonkövetési hiányosságokat tártak fel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei egy Pest megyei pékségben és cukrászüzemben. Az üzem működését azonnali hatállyal felfüggesztették.

Mintegy egytonnányi nem nyomon követhető, valamint lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert találtak a Nébih ellenőrei a Pest megyei pékségben és cukrászüzemben. Ezek között volt olyan, amely már több éve lejárt. Ezenkívül rendetlenség, kosz és rozsda fogadta a szakembereket – derül ki a hatóság által kiadott közleményből.

undorító pékség
Undorító pékségre csapott le a Nébih. Fotó: Nébih

Mindenhol kosz uralkodott

Az üzem több helyiségében a világítás sem működött, valamint a falak, a mennyezetek és padozatok egyaránt szennyezettek voltak volt. A hűtőkamrában a földes áruval együtt tárolták a kész és félkész, csomagolatlan termékeket, ráadásul még a gépek, berendezések és hűtők higiéniai állapota sem volt megfelelő.

A dagasztó helyiségben található hűtött munkapultok kívül-belül erősen szennyezettek, a berendezések koszosak, a fagylaltkonyhában található gurulós regálok (melyeket sütemény tárolására használnak) piszkosak és rozsdásak voltak. A zöldség-előkészítő előterében található kézmosó csaptelepe kiszakadt, ráadásul abban és az előtér padozatán is cigarettacsikkek voltak” – részletezte a Nébih.

Az ellenőrzés közben feltárt hibákról és hiányosságokról készült képeket az alábbi videóban foglalták össze.

Voltak más gondok is

Az üzemben dolgozók egyébként nem viseltek megfelelő munkaruházatot, valamint nem rendelkeztek érvényes egészségügyi alkalmassági vizsgálattal sem. Nem működtették továbbá a jogszabály által előírt dokumentációs rendszert, így lehetetlen az előállított élelmiszerek nyomon követése. Mindezek miatt az ellenőrök az egységben előállított, még érvényes lejárati idejű élelmiszereket is visszahívták a forgalomból.

Az eljárás és a bírság megállapítása még folyamatban van. Az érintett vállalkozás adatait itt találod meg.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +17 °C
Minimum: +5 °C

A látási viszonyok mindenhol javulnak, és jobbára közepesen vagy gyengén felhős idő várható sok napsütéssel. Legtovább az Északi-középhegységben lehetnek borult, párás tájak, ahol szitálás, esetleg kisebb eső előfordulhat. Másutt is legfeljebb csak gyenge zápor alakulhat ki. A Dunántúlon nagy területen kísérhetik élénk, néhol erős lökések a déli, délkeleti szelet. A hőmérséklet délután jobbára 13 és 20 fok között várható, de a tartósan borult, ködös vidékeken ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. Késő este 6, 12 fok valószínű. Ma egy hidegfront okozhat tüneteket az arra érzékenyeknél. Elsősorban fokozott görcshajlam, fejfájás, magas vérnyomás, szédülés jelentkezhet. A légnyomás nem változik.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra