Koronavírus: újabb 60 magyar fertőzött

Továbbra is terjed Magyarországon az új típusú koronavírus. Az országban egy nap alatt 60 új esetet regisztráltak.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, így már 585-re nőtt az itthon beazonosított fertőzöttek száma - olvasható a koronavirus.gov.hu -n. Jelenleg 21 halálos áldozatról tudunk, tegnap ugyanis egy újabb idős beteg hunyt el. Közben a gyógyultak száma 42-re emelkedett.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus áldozatok, koronavírus magyar áldozat
Önkéntesek visznek ebédet az időseknek Orosházán. Fotó: MTI/Rosta Tibor

Csoportos megbetegedések

Koronavírus: sokaknál ez az új tünet jelentkezik - olvassa el a részleteket!

Magyarország most a csoportos megbetegedések szakaszában van, tehát a közösségekben, személyes érintkezések útján terjed a koronavírus-fertőzés . A beazonosított fertőzötteknél valószínűleg jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma - bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb. A kormány ezért azt kéri az idősebb korosztálytól, hogy maradjanak otthon, a bevásárláshoz pedig inkább kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Szobakarantén van több magyar idősotthonban, mert ha egy ilyen intézménybe bejut a koronavírus, annak nagyon veszélyes következménye lehet. Olvassa el a részleteket társportálunk, az nlc.hu cikkében!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)