Koronavírus: újabb 60 magyar fertőzött

Továbbra is terjed Magyarországon az új típusú koronavírus. Az országban egy nap alatt 60 új esetet regisztráltak.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, így már 585-re nőtt az itthon beazonosított fertőzöttek száma - olvasható a koronavirus.gov.hu-n. Jelenleg 21 halálos áldozatról tudunk, tegnap ugyanis egy újabb idős beteg hunyt el. Közben a gyógyultak száma 42-re emelkedett.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus áldozatok, koronavírus magyar áldozat
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus áldozatok, koronavírus magyar áldozat

Csoportos megbetegedések

Koronavírus: sokaknál ez az új tünet jelentkezik - olvassa el a részleteket!

Magyarország most a csoportos megbetegedések szakaszában van, tehát a közösségekben, személyes érintkezések útján terjed a koronavírus-fertőzés. A beazonosított fertőzötteknél valószínűleg jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma - bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A tömegesfertőzéslelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb. A kormány ezért azt kéri az idősebb korosztálytól, hogy maradjanak otthon, a bevásárláshoz pedig inkább kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Szobakarantén van több magyar idősotthonban, mert ha egy ilyen intézménybe bejut a koronavírus, annak nagyon veszélyes következménye lehet. Olvassa el a részleteket társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: