Koronavírus: újabb 3 fertőzött Magyarországon

Immár hivatalosan 16 embernél diagnosztizálták az országban a koronavírus-fertőzést, újonnan két magyar és egy iráni betegedett meg.

Világjárvánnyá nyilvánította a koronavírust az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerdán. Kattintson a részletekért.

Újabb 3 személynél diagnosztizáltak új koronavírus-fertőzést, s ezzel 16-ra nőtt a magyarországi betegek száma. A kormányzati koronavírus oldal tájékoztatása szerint, egy iráni és két magyar állampolgárnál mutatták ki a SARS-COV-2 vírust. Az egyik magyar beteg egy nő, aki már napok óta volt elkülönítve a Szent János kórházban, míg a másik érintett egy férfi, aki a napokban tért haza Izraelből. Az iráni diák, a most bejelentett harmadik új beteg, az első iráni diák kontaktja volt, így már napok óta a Szent László kórházban tartották megfigyelés alatt.

koronavírus, magyar beteg, fertőzött, Covid-19, járvány
Az egyik magyar fertőzött Izraelben járt megbetegedése előtt. (Fotónk illusztráció!) Forrás: Getty Images

A honlapon közölt adatok szerint a 16 betegen túl jelenleg 65-en vannak karanténban. Tegnap a karanténban lévők száma még 69 volt, közülük háromról bizonyosodott be, hogy beteg. Egy emberről nem tudni, hogy miért került ki a karanténból, a számláló szerint ugyanis a gyógyultak és a halottak száma továbbra is zéró. Az elvégzett tesztek mennyisége is nőtt, jelenleg 730 elvégzett mintavételről tájékoztat az oldal.

Mint arról a HáziPatika.com-on is beszámoltunk, csütörtökön kiürítettek egy irodaházat Budapesten, mert az ott működő UPC Magyarország egyik alkalmazottjának koronavírustesztje pozitív lett. A kormányzati koronavírus honlap közléséből azonban nem derül ki, hogy a két új bejelentett magyar beteg közül valamelyik azonos-e a hírben szereplő dolgozóval.

Hamis információ, hogy létezne otthoni gyorsteszt a koronavírus-fertőzés megállapítására. Olvassa el társportálunk erről szóló cikkét az nlc.hu oldalon.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Sok napsütésre készülhetünk, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Élénk északias szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn erős kánikula várható, front nem érkezik. Többeknél felléphetnek alvásproblémák, napközben pedig gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. A tűző nap kerülendő, fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. Egyre többeknél emésztési problémák jelentkezhetnek, a puffadás lehet a leggyakoribb. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)