Koronavírus: nincs élelmiszerhiány az országban

Bár egyes tartós élelmiszerek iránt megnőtt a kereslet, nem kell áruhiányra számítani, és indokolatlan a lakossági felhalmozás - hívta fel a figyelmet az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ).

Milyen tünetek megjelenésekor merülhet fel a koronavírus-fertőzés gyanúja? Részletek itt.

Esetenként valóban előfordulhat, hogy egy-egy áruházban bizonyos tartós élelmiszerek feltöltési üteme nem tudja követni a megnövekedett keresletet. Mindazonáltal az áruházakban az árukészlet stabilan rendelkezésre áll, a polcok feltöltése folyamatos - nyugtat meg mindenkit a legnagyobb kereskedelmi láncokat tömörítő szövetség.

koronavírus, tartós élelmiszer, vásárlók, fogyasztók, áruház
koronavírus, tartós élelmiszer, vásárlók, fogyasztók, áruház

A jelenlegi forgalomnövekedés alapján nem kell számítani áruhiányra a tartós élelmiszerekből. Az OKSZ szerint az elmúlt napokban a média felületein bemutatott egyedi esetek, bevásárlási mintalisták ugyanakkor a kevésbé tájékozott vásárlókat indokolatlan felhalmozásra sarkallhatják. Mindez - különösen így a hónap végén - szükségtelenül kifeszítheti a vásárlók háztartási költségvetését.

Húsvétkor sincs készlethiány

Vámos György, az OKSZ főtitkára korábban úgy fogalmazott a penzcentrum.hu-nak nyilatkozva, hogy bár folyamatosan figyelemmel követik a trendeket, a szervezet az utóbbi napokban, hetekben nem tapasztalta, hogy a magyarok felhalmozásba kezdtek volna egy esetleges koronavírus miatti lezárástól tartva. Hozzátette, valószínűleg egy esetleges roham kapcsán sem lenne fennakadás a hazai üzletekben, hiszen például húsvétkor, karácsonykor is tömegek indulnak el bevásárolni, és nem kevés árut vesznek, mégsincs készlethiány semmiből.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció